Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Legendárna firma na výrobu riadu v obrovských problémoch: Jej misky vlastnia tisícky domácností! Máte ich aj vy?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

ORLANDO - Legendárny americký výrobca kuchynského náradia Tupperware sa zmieta v problémoch. Firma, ktorá je na trhu neuveriteľných 77 rokov a jej výrobky používajú milióny ľudí po celom svete, sa dostala pod silný tlak pre obavy z likvidity.

Archívne video: Ľahko sa môže stať, že ku koncu roka sa dostaneme na grécku cestu, tvrdí Andrassy 

Ľahko sa môže stať, že ku koncu roka sa dostaneme na grécku cestu, tvrdí Andrassy (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Akcie známej spoločnosti sa prepadli o takmer polovicu na najnižšiu hodnotu od rekordného minima z doby koronavírusovej krízy spred troch rokov. Stalo sa tak po tom, čo firma varovala pred akútnym nedostatkom hotovosti. Už skôr uviedla, že jej ďalšia prevádzka je pri nedostatku hotovosti neistá, uviedla agentúra DPA.

Legendárna firma na výrobu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tupperware Západné Slovensko)

Spoločnosť najala poradcu a začala rokovania s možnými investormi s cieľom získať peniaze. "Spoločnosť robí všetko, čo je v jej silách, aby zmiernila dopady nedávnych udalostí," uviedol generálny riaditeľ Miguel Fernández.

Spoločnosť Tupperware kedysi spôsobila revolúciu vo svete domácností svojimi kuchynskými miskami a škatuľkami, z ktorých niektoré boli považované za dizajnovú klasiku. Spoliehala sa tiež na inovatívnu distribúciu výrobkov prostredníctvom svojich predajných party.

Legendárna firma na výrobu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tupperware Západné Slovensko)

Firmu v roku 1946 založil Earl Tupper. V poslednom štvrťroku vlaňajška sa však tržby spoločnosti prepadli o 20 percent na 313,7 milióna dolárov. Celkovo firma vykázala štvrťročnú stratu 35,7 milióna dolárov. Spoločnosť tiež včas nepredložila výročnú správu, čo by mohlo znamenať porušenie úverových zmlúv. Svoje pobočky má firma aj na Slovensku, konkrétne v Poprade, Rimavskej Sobote, Martine, Košiciach, Trenčíne, Nových Zámkoch a Trnave. Legendárne kuchynské misky a škatuľky vlastní mnoho gazdiniek.

Viac o téme: KrízaFirmaTupperware
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu