Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Súd oslobodil Slovenku obžalovanú z objednávky vraždy z roku 2001: Rozsudok nie je právoplatný

(Zdroj: Getty Images)

GRAZ - Súd v rakúskom meste Graz v utorok odsúdil na 19 a pol roka do väzenia muža za vraždu talianskeho občana z roku 2001. Údajnú objednávateľku vraždy, Slovenku, však súd oslobodil. Rozsudok ešte nie je právoplatný. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

archívne video 

Streľba v jednom z petržalských bytov si vyžiadala jednu obeť, muž prevoz do nemocnice neprežil (Zdroj: Topky/Maarty)

Za mužovo odsúdenie sa vyslovili šiesti z osemčlennej poroty. V prípade Slovenky boli štyria za odsúdenie a štyria proti, preto bola zbavená obžaloby. Žena zo Slovenska sa s Talianom zoznámila na konci 90. rokov minulého storočia. Muž ju finančne podporoval, no ona žiadala stále viac peňazí a uzavretie poistky v prospech svojej dcéry. Pohrozil jej preto, že podá trestné oznámenie pre podvod.

Chladkokrvná vražda Taliana

Ženin známy následne naplánoval vraždu. Mŕtve telo Taliana s bodnými a strelnými ranami sa našlo v roku 2001 pri obci Sinabelkirchen v spolkovej krajine Štajersko. Pôvodné neúspešné vyšetrovanie prokuratúra obnovila v roku 2015, keď získala výpovede dvoch svedkov. Prokurátor Daniel Weinberger prípad opísal ako "chladnokrvnú vraždu na objednávku z chamtivosti".

Plánovač vraždy a jeden z vykonávateľov boli v roku 2019 právoplatne odsúdení na 17 a 18 rokov vo väzení. Proces s údajnou objednávateľkou a ďalším vykonávateľom sa začal v januári tohto roka. Obaja účasť na vražde odmietali. Prokurátor v záverečnej reči povedal, že dôkazy a svedecké výpovede potvrdzujú vinu oboch obžalovaných. Mužova obhajkyňa vyšetrovanie spochybnila a vyjadrenia svedkov označila za sporné.

Viac o téme: VraždaSúd RakúskoSlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu