Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Tragický omyl policajtov: Pri zásahu zastrelili nesprávneho muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FARMINGTON - Vo Farmingtone v Novom Mexiku traja policajti zastrelili nevinného majiteľa domu po tom, čo si pomýlili adresu.

Policajti boli v stredu okolo 23:30 (miestneho času) privolaní na Vallew View Road pre domáce násilie. Policajti ale zaklopali o tri domy ďalej u Roberta Dotsona (52), ktorý ozbrojený pištoľou otvoril mrežové dvere.

Polícia prenasleduje opitého vodiča sanitky (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Policajný šéf Steve Hebbe opísal to, čo sa stalo potom, ako „chaotické scény“, v ktorých „sa dôstojníci stiahli a spustili paľbu“. Robert Dotson zomrel na mieste činu, píše New York Times.

Jeho manželka - nevediac, kto zastrelil jej manžela - niekoľkokrát vystrelila z chodby na policajtov. Keď si uvedomila, kto stojí pred dverami, odložila zbraň a našťastie vyviazla bez zranení.

Traja policajti dostali až do odvolania platené voľno. Federálna polícia Nového Mexika bude teraz incident vyšetrovať. Niekoľko hodín po smrteľných výstreloch polícia zasahovala cez ulicu na volanie núdzovej linky proti domácemu násiliu. Podľa polície tam bolo všetko v poriadku.

Šéf policajného oddelenia vo Farmingtone Steve Hebbe sa vo štvrtok vo video vyhlásení ospravedlnil za smrteľnú streľbu a uviedol, že mu „zlomilo srdce“.

"Nevyjadrujem nič iné, len úprimnú sústrasť rodine Dotsonovcov," povedal. "Nemôžem povedať nič, čo by to zlepšilo."

Viac o téme: StreľbaúmrtiePolicajti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu