Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rozhnevaný muž napadol dve ženy v obchode: Dôvod vás šokuje! Neuveriteľné, koho zadržali

Dve ženy prišli do obchodu bez hidžábu, muž to nezvládol
Dve ženy prišli do obchodu bez hidžábu, muž to nezvládol (Zdroj: Twitter/Emily Schrader)

TEHERÁN - Video zverejnené na sociálnych sieťach ukazuje ako rozčúlený muž vojde do jedného z obchodov v severovýchodnej časti mesta Shandiz, v Iráne a priblíži sa k jednej zo žien. Potom čo na ňu rozpráva, vezme téglik s jogurtom a hodí ho na ženu, pričom obe ženy udrie do hlavy.

Muž odcudzil žene v priestoroch bratislavskej hlavnej stanice mobil (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Vlna protestov začala po smrti mladej 22-ročnej ženy, Mahsu Aminiovej, ktorá porušila pravidlá hidžábu a mravnostná polícia ju ubila na smrť. Iránske úrady však túto verziu popierajú. Ženy tak od septembra minulého roku protestujú proti povinnému iránskemu zákonu o hidžábe a politickým a sociálnym problémom v krajine. V uliciach pália šatky a strihajú si vlasy. Účastníčky protestov sú potom zadržané, mučené elektrickými šokmi, znásilňované a zosmiešnované. Iných prevážajú do ústavov pre duševne chorých. Niektorí demonštranti sú dokonca odsúdení na smrť.

Incident ukazuje ako rozhnevaný muž pristúpi k jednej zo žien a niečo jej rozpráva. Potom, čo sa zrejme nedočkal odpovede, vzal téglik s jogurtom a hodil ho žene na hlavu, pričom ich obe udrel. Tie zostávajú stáť v nemom úžase. Na konci videa zamestnanec muža vyviedol z obchodu, informuje CNN. Incident je naďalej predmetom vyšetrovania a násilník je podozrivý z narušenia poriadku, uviedli iránske úrady. Obe ženy však zatkli. Túto informáciu potvrdila aj tlačová agentúra Mizan.

Iránske úrady opakujú svoj postoj, že nosenie hidžábu je naďalej pre ženy povinné. "Právny mandát vyžaduje, aby každý dodržiaval zákon,“ povedal iránsky prezident Ebrahim Raisi. Iránske ministerstvo vnútra podľa sobotňajšieho tweetu agentúry uviedlo, že „hidžáb je nespochybniteľnou náboženskou nevyhnutnosťou“.

Viac o téme: ZákonHidžábIránTradičný odev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu