Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zvrátený život rodiny poznačenej mnohonásobným incestom: FOTO jej členov, ktorí vrčia a štekajú po ľuďoch!

Rodinas Whittakerovcov trpí pre incest svojich predkov početnými genetickými poruchami.
Rodinas Whittakerovcov trpí pre incest svojich predkov početnými genetickými poruchami. (Zdroj: Youtube/Inbred Family-The Whittakers)

ODD – Malá americká dedina neďaleko mesta Charleston v Západnej Virgínii sa preslávila v celosvetovom meradle. Nejde však o žiadny úspech ani nič podobné. V jednom z domov býva totiž rodina, ktorá patrí medzi najšialenejšie v celých Spojených štátoch.

Slovo "inbríding" znamená príbuzenské kríženie. Bolo to populárne v kráľovských rodinách a na dedinách, dokonca aj pri udržiavaní živočíšnych plemien. Bol to nástroj na hromadenie majetku a zachovanie rodokmeňa. Cena za to všetko však bola desivá. Sprevádzali ju genetické mutácie u novonarodených detí. 

Niečo podobné sa odohralo aj v americkej dedine Odd v Západnej Virgínii. Ako informuje denník The Sun, Whitakerovci patria medzi rodiny, ktoré zasiahol inbríding v plnej sile. Tvoria ju traja súrodenci Lorraine, Timmy a Ray. Ich rodičia boli bratranci a sesternice z prvého kolena. Tento incest spáchali už ich starí rodičia, takže ide o dvojnásobných bratrancov a sesternice. 

Podpísalo sa to bohužiaľ na všetkých troch súrodencoch. Ľudia v dedine ich poznajú podľa toho, že na ostatných štekajú, komunikujú medzi sebou len chrčaním a boja sa cudzích ľudí. Mark Laita, ktorý pracuje ako producent, sa s rodinou stretol už v roku 2004. Zanechalo to v ňom niečo silné, pretože o 18 rokov sa vrátil do Oddu znova, aby o Whitakerovcoch nakrútil krátky dokument. V rozhovore pre Koncrete podcast si zaspomínal na najbizarnejšie veci, aké sa počas jeho návštevy odohrali. 

"Nebudem klamať, celé to ich kríženie s vlastnou rodinou sa vymklo spod kontroly. Títo ľudia len chodili okolo nás, oči sa im uberali úplne iným smerom a dokonca ani nerozprávali. Bolo to skôr štekanie," povedal Laita. O rodinu začala mať záujem široká verejnosť po tom, ako ich Laita prvýkrát odfotil a nakrútil. Priznal sa, že počas návštevy potreboval policajný sprievod. 

Nemilé prekvapenie 

Šesťčlennú rodinu, k spomínaným trom súrodencom patria ešte Betty, Kenneth a druhý Ray, prišiel navštíviť prvýkrát v roku 2000 a pred bránou ho čakalo nemilé prekvapenie v podobe ich suseda, ktorý na producenta mieril brokovnicou. "Samozrejme, že ma to vystrašilo, ale vysvetlil mi, že nemá rád ľudí, ktorí sa jeho susedom vysmievajú. Obaja sme vedeli, že ich nie je málo," vysvetlil Laita. 

Najnovšie zábery spred dvoch rokov ukazujú prostredie a priam neľudské podmienky, v akých rodina žije. Všetci bývajú v schátralom dome aj s niekoľkými zvieratami. Laitu zaujímalo, ako sa rodine darí od ich posledného stretnutiam, keď ešte natáčali dokument. "Rozumejú ľudskej reči. Keď s nejakým názorom nesúhlasia začnú kričať. Vždy dajú vedieť, keď sa im niečo nepáči. Rozhodne vnímajú svet okolo seba," povedal. 

Nevedeli, čo spravili 

Na videách Whittakerovcov sa ich Laita pýta na vzdelanie. Zdá sa, že iba Timmy absolvoval strednú školu. Lorraine a Ray zrejme nevedeli vôbec rozprávať. Celý čas za nich hovoril niekto iný. Rodina nevedela, že k ich genetickým problémom došlo v dôsledku príbuzenského kríženia. Otec Kenneth na otázku o abnormálnych očiach smerom do strán odpovedal, že nevie, ako sa to stalo, ale možno to je následok práci v bani, ktorej sa rodina v minulosti venovala. Pamäť im tiež veľmi neslúžila. Nevedeli si spomenúť na starých rodičov ani ostatných členov rodiny, ktorí s nimi nebývali. 

Producent Mark Laita sa snažil zlepšiť život Whittakerovcom prostredníctvom finančnej zbierky. I keď sa mu podarilo získať takmer 43-tisíc eur, široká verejnosť mala iný názor. Natočenie dokumentu považovali mnohí ľudia za vykorisťovanie. 

Viac o téme: IncestUSAZápadná VirgíniaOddInbrídingWhittakerovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu