Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lukašenko pricestoval do Moskvy: Stretne sa s Putinom

Vladimir Putin a Alexandr Lukašensko Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin a Alexandr Lukašensko (Zdroj: SITA/Pool Photo via AP, File)

MOSKVA - Bieloruský líder Alexandr Lukašenko pricestoval v stredu do Moskvy, kde sa má ešte v priebehu večera stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Informuje o tom správa denníka The Guardian. Ten sa odvoláva na bieloruskú agentúru BelTA.

Rokovať majú o "širokej palete otázok týkajúcich sa bielorusko-ruských vzťahov", uviedla bieloruská tlačová agentúra. Dodala, že predmetom diskusií bude aj medzinárodná situácia a "opatrenia zamerané na zvýšenie bezpečnosti".

Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a bieloruský prezident Alexander Lukašenko pózujú pred ich rozhovormi v Minsku 19. decembra 2022.
Zobraziť galériu (2)
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a bieloruský prezident Alexander Lukašenko pózujú pred ich rozhovormi v Minsku 19. decembra 2022.  (Zdroj: TASR/Konstantin Zavrazhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Hovoriť zrejme budú aj o umiestnení ruských taktických jadrových zbraní

Ako objasňuje agentúra DPA, hovoriť zrejme budú aj o umiestnení ruských taktických jadrových zbraní na bieloruskom území blízko hraníc s Poľskom, ako to oznámil cez víkend Putin. Medzinárodné otázky sa pravdepodobne budú týkať vojny na Ukrajine a vstupu Fínska do NATO, ku ktorému oficiálne došlo v utorok.

Viac o téme: StretnutieRuskoMoskvaVladimir PutinAlexandr Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu