Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Desivý únos dieťaťa: 5-ročné dievčatko zmizlo zo stanu uprostred noci! Našli ju na TOMTO mieste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CARNARVON – V Austrálii sa odohral prípad únosu dievčatka, ktorý sa dostal do celého sveta. Rodičia boli so svojou malou dcérou na stanovačke, no ráno zistili, že zmizla. Pátranie trvalo niekoľko týždňov. Keď polícia nakoniec dievča našla, muži zákona len neveriacky krútili hlavami.

Cleo Smithová (5) bola v októbri 2021, ešte ako štvorročná, na stanovačke so svojimi rodičmi. Smithovci sa rozhodli utáboriť na západnom austrálskom pobreží neďaleko Carnarvonu, odkiaľ pochádzali. V noci sa odohralo niečo strašné, no rodičia Cleo to spozorovali až ráno. Ich dcéra s nimi v stane už nebola. Po Cleo bolo vyhlásené pátranie. Rodičia ponúkali za jej nájdenie milión austrálskych dolárov (610-tisíc eur).

Policajtom trvalo niekoľko týždňov, kým napokon dievča vypátrali. Nachádzalo sa v dome istého Terencea Kellyho (37). Z videozáznamu počas prehľadávania domu je vidieť Cleo, ktorá sa s úsmevom na tvári sama predstaví policajtom. Majiteľ domu Kelly sa síce v tom čase v dome nenachádzal, no aj tak bol obvinený z únosu maloletej osoby.

Obvinený bral drogy 

Na súdnom pojednávaní v Perthe, sa Kelly priznal, že v októbri 2021 zobral Cleo Smithovú zo stanu jej rodičov. Ako uviedol vo výpovedi, dievčatko držal v spálni svojho domu 18 dní. Dvere do miestnosti boli špeciálne upravené, aby sa Cleo nemohla dostať svojvoľne von. Dokonca, keď ho prosila, že chce ísť domov k mame, zvýšil hlas na rádiu.

"Cítim sa vinný z toho, že som vzal Cleo. Neplánoval som si ju nechať," dodal Kelly na súde. Páchateľ bol v detstve vystavený ťažkej traume, ktorá mu spôsobila neurologické postihnutie. Vytvoril si svet s vlastnými pravidlami, aby sa chránil pred realitou. Okrem toho užíval metamfetamín. Najhoršie na tom celom bolo, že Kelly býval len niekoľko minút od Smithovcov. 

Trauma pre celú rodinu

Vypovedali aj rodičia uneseného dievčatka. Ich životy sú napriek nájdení Cleo už navždy poznačené touto traumou. Dúfajú však, že ich dcéra bude viesť normálny život. Matka dodala, že naposledy videla dcéru v osudnú noc, keď ju Cleo prosila o pohár vody. Nasledujúce ráno zistila, že dcéra aj jej spací vak zmizli a dvere stanu boli otvorené. 

Prokurátor pre Západnú Austráliu (WA) Robert Owen v tejto súvislosti dodal, že obvinený Kelly mal dievča uniesť medzi 02:40 a 04:40 miestneho času v relatívnej tichosti. Pátracej akcie sa zúčastnilo až 100 policajtov. Pokrok nastal v čase, keď sa podarilo lokalizovať číslo mobilného telefónu neďaleko kempingu. To priviedlo políciu až k domu Terencea Kellyho. Hlavná sudkyňa Julie Wagnerová vyniesla rozsudok, ktorý poslal Kellyho na 13 rokov do väzenia s tým, že nárok na podmienečné prepustenie bude mať až po odpykaní 11 rokov. "Toto konanie považujem za obzvlášť závažný zločin," uviedla.  
 

Viac o téme: únosAustráliaPerthKrimiCarnarvonCleo Smithová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu