Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mŕtve telo muža ležalo vyše roka v márnici: Šokujúci dôvod, prečo ho tam rodina nechala! Jeho manželka mala videnie...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JOHANNESBURG - Juhoafrický súd musel riešiť neobvyklý prípad. Rodina pastora Sivu Moodleyho odmietala dať súhlas k jeho pochovaniu napriek tomu, že zomrel už v auguste 2021. Príbuzní verili na jeho zmŕtvychvstanie. Napokon ho konečne pochovali minulý mesiac.

Ako informuje server News 24, po smrti Moodleyho, ku ktorej došlo 15. augusta 2021, bolo jeho telo uložené vyše rok a pol v márnici. Rodina čakala, že vstane z mŕtvych. Jeho manželka mala podľa vlastných slov videnie, že pastor bol vzkriesený.

Posledná rozlúčka so spoluzakladateľkou Ligy proti rakovine Evou Sirackou (Zdroj: Topky/Maarty)

Pracovníkom márnice sa však čakanie už zdalo byť pridlhé. Podľa nich je držanie nepochovaného tela zdravotným rizikom. I keď sa takmer 30-krát pokúšali spojiť s rodinou, tá na výzvy nereagovala.

Až súd napokon rozhodol, že telo Moodleyho musí byť pochované. „O pohrebe alebo kremácii nemôžem rozhodnúť sám, s tým musí prísť jeho rodina,“ vysvetlil majiteľ pohrebného ústavu. Siva bol podľa neho známou osobnosťou a takéto zaobchádzanie si nezaslúžil. Pastor totiž počas svojho života viedol komunitné Centrum zázrakov a mnoho ľudí ho poznalo.

 

Pastor Siva Moodley was buried yesterday after 579 days in the mortuary. His family believed he was going to be...

Posted by Solomon Izang Ashoms on Friday, March 17, 2023

Na pohrebe, ktorý sa konal 16. marca na cintoríne Westpark v Johannesburgu, sa nezúčastnila manželka ani jeho dve deti. Centrum naďalej vedú v zastúpení. Správa o smrti Sivy Moodleyho sa neobjavila ani na sociálnych sieťach kresťanskej komunity.

Práve zmŕtvychvstanie bolo jednou zo súčastí Moodleyho učenia. Na jeho internetových stránkach sa píše, že sa mu dokonca podarilo priviesť k životu v roku 2003 jedného muža. Okrem toho je tam zmienka aj o oživení dieťaťa, ktoré zomrelo ešte pred pôrodom.

Viac o téme: PohrebMárnicaPastorZmŕtvychvstanieJužná Afrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu