Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pár sa vybral na svadbu do zahraničia, podcenil však jeden detail! Keď sa colníci pozreli žene do gatiek, ostali v šoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages)

ŠTOKHOLM - Polícia vo Švédsku riešila zaujímavý prípad. Ako informovala, minulý december sa 40-ročný belgický pár snažil do krajiny strelné zbrane. Prekvapivé bolo, aký úkryt si zvolili. Žena mala šesť kusov zbraní ukrytých v podprsenke, ďalšie sa nachádzali v aute.

Prezradilo ich to, že nemali žiadnu batožinu. Keď sa ich colníci pýtali, kam idú, povedali, že na svadbu. Colníkom bolo podozrivé, že idú na svadbu bez batožiny a tak auto začali prehliadať. Napokon našli pätnásť pištolí. Za palubnou doskou vozidla bolo deväť zbraní a šesť ukrývala v nohavičkách a v podprsenke. V priestore za autorádiom sa ešte našli zbraňové súčasti.

Podľa Hamrana by Žilinka mal preveriť manipulácie v prípade vyšetrovateľov NAKA (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Žena sa tvárila, že nevie, na aký účel majú pištole slúžiť. Vraj len poslúchla manžela a ukryla ich. Ten sa nakoniec priznal, že zbrane pochádzali z Nemecka a mal ich odovzdať konkrétnej osobe v Štokholme.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo zadržať také veľké množstvo zbraní, ktoré tak neskončia v zločineckých gangoch,“ povedal podľa Kristian Johansson, šéf švédskeho oddelenia, ktoré sa zameriava na boj s pašerákmi.

V Švédsku sú problémom gangy, ktorých členmi sú prisťahovalci prvej a druhej generácie, píše The Telegraph. Zapájajú sa totiž do obchodu s drogami a dochádza medzi nimi aj k ozbrojeným konfliktom.

Švédsko vedie v počte zastrelených osôb v porovnaní Nórskom, Dánskom a Fínskom. Zatiaľ, čo vo Švédsku bolo zastrelených 63 osôb, v Nórsku a Dánsku to boli štyria ľudia a vo Fínsku sa odohrali len dva takéto prípady.

Viac o téme: PašovanieZbraneSpodná bielizeňColníciŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu