Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Gazprom je na nohách: V Rusku vybuchol plynovod! VIDEO požiaru, ktorý sa rozšíril do neďalekého lesa

Na ruskom Urale vybuchol plynovod
Na ruskom Urale vybuchol plynovod (Zdroj: Twitter/Michal Fella #StopRusyfikacjiPrawicy/Serhii Sternenko/Special Kherson Cat )

PELYM – V ruskom pohorí Ural bol v noci zaznamenaný obrovský výbuch. Vo Sverdlovskej oblasti vybuchol plynovod, ktorý mal byť údajne pod kontrolou. Plamene boli vysoké a šľahali aj do strán. Chytilo sa niekoľko stromov a oheň začal postupovať do lesa.

archívne video

Na videu bol zachytený výbuch ropného skladu v meste Belgorod, Rusko z toho obvinilo Ukrajinu (Zdroj: YouTube/Militarnyi Videonews)

Na ruskom Urale v oblasti Pelym došlo dňa 29. marca v neskorých večerných hodinách k výbuchu plynovodu. Plamene mali šľahať do výšky desiatok metrov. Ako uvádzajú Wiadomości, s odvolaním sa na RIA Novosti, potrubie malo patriť spoločnosti Gazprom. Okolie výbuchu bolo nebezpečné z dôvodu, že oheň sa začal šíriť aj do strán. Podľa očitých svedkov sa chytil aj blízky les. 

Ukrajinská televízia Espreso uviedla medzi prvými, že v oblasti Pelym vo Sverdlovku vypukol požiar. Starosta okresu Šahit Alijev potvrdil, že došlo k výbuchu plynovodu. Podľa informácií, ktorými disponoval nedošlo k žiadnej strate na životoch. Na mieste sa okrem hasičov objavili aj špecialisti zo spoločnosti Gazprom. Fotografie a videá zverejnené v noci na sociálnych sieťach ukazujú masívne plamene. Oheň bolo možné vidieť na niekoľko desiatok kilometrov.

Gazprom 

Podľa správ na sociálnych sieťach bol podpálený aj okolitý les. Agentúra Reuters informovala, že na severe Sibíri sa tento plynovod opravoval a v stredu večer ho náhle zachvátili plamene. Pelym je zhruba 430 km severne od energetického centra Ťumen. Gazprom vyhlásil, že došlo k odtlakovaniu ropovodu Yamburg-Yelets 1, po ktorom nasledoval požiar.

"Pri nešťastí nedošlo k žiadnym zraneniam ani stratom na životoch. Zapečatenie hlavného plynovodu nespôsobí prerušenie dodávok plynu. Keď došlo k odtlakovaniu, časť plynovodu bola vypnutá kvôli opravám a nebola zapojená do siete. Spotrebitelia sú plne zásobovaní cez paralelné potrubia," uviedla vo vyhlásení ruská spoločnosť Gazprom s tým, že príčina výbuchu zatiaľ nie je známa.  

Viac o téme: PožiarPlynovodVýbuchNešťastieRuskoGazprom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu