Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri útoku Talibanu zahynulo v Pakistane najmenej šesť policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/(AP Photo/Ebrahim Noroozi)

ISLAMABAD — Najmenej štyria policajti prišli vo štvrtok v Pakistane o život a šesť ďalších utrpelo zranenia pri útoku tamojšej odnože radikálneho hnutia Taliban. Informovali o tom agentúry DPA a AFP s odvolaním sa miestnu políciu.

Ozbrojenci podľa nej v noci na štvrtok zaútočili na policajnú stanicu v provincii Chajbar-Paštúnchvá. Na pomoc obliehaným policajtom chceli prísť ich kolegovia, no ich auto nabehlo na bombu nastraženú na okraji cesty. K útoku sa prihlásil pakistanský Taliban (Tehríke Tálibán Pákistán, TTP). Len pred niekoľkými dňami zabili islamistickí militanti v tej istej provincii vysoko postaveného člena predstaviteľa pakistanských tajných služieb.

Bezpečnostná situácia v Pakistane sa v poslednom čase zhoršila

Bezpečnostná situácia v Pakistane sa v poslednom čase zhoršila. Pakistanský Taliban, ktorý je nezávislý od afganského vládnuceho hnutia, koncom minulého roka odstúpil od mierovej dohody s pakistanskou vládou. Odvtedy došlo v krajine už k viacerým útokom militantných islamistov. Provincia Chajbar Paštúnchvá hraničiaca s Afganistanom sa považuje za baštu TTP. V januári tohto roka prišlo pri útoku v provinčnej metropole Pešávar o život najmenej 84 ľudí, väčšinou policajtov.

Viac o téme: úmrtiePolicajtiZraneniaútok PakistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu