Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dúfala, že chiropraktik ju zbaví bolestí chrbta: Jediná návšteva uňho jej zmenila život! Taký výsledok nečakala ani vo sne

Caitlin Jensenová ochrnula po chiropraktickej liečbe. Zobraziť galériu (3)
Caitlin Jensenová ochrnula po chiropraktickej liečbe. (Zdroj: Facebook/Caitlin Jensen)

WASHINGTON - Caitlin Jensenová (29) chcela len niečo urobiť s bolesťou chrbta. Návšteva chiropraktika však Američanke navždy zmenila život. V chiropraxii sa najmä symptómy chrbtice a kostrového systému liečia špeciálnymi pohybmi rúk a nôh. Tento typ liečby je kontroverzný.

Caitlin, o ktorej jej rodina povedala, že bola pripravená žiť svoj americký sen, utrpela počas terapie mŕtvicu a následkom toho infarkt. V ten osudný 16. júna 2022 bola Jensenová odvezená z praxe do nemocnice Memorial v Savannah v sanitke. Život vyštudovanej biochemičky zachránila núdzová operácia.

Pacientom v UNB s popáleninami vedia pomôcť pomocou prasacej kože (Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Bratislava)

Ale 29-ročná mladá žena je dodnes ochrnutá. Najprv dokázala Caitlin Jensenová komunikovať iba žmurkaním alebo zdvihnutím či sklopením palca. Teraz má hlasový počítač.

Dúfala, že chiropraktik ju
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Caitlin Jensen)

Caitlinina rodina zdieľala tragický príbeh na fundraisingovej platforme Gofundme. Píše sa v ňom: „Ako vysokoškoláčka s úplne základným zdravotným poistením si na naštartovanie cesty k uzdraveniu bude vyžadovať veľa peňazí.“ Doteraz sa vyzbieralo takmer 170-tisíc dolárov.

To však nie je jediná dobrá správa. Ako uvádzajú Jensenovci, „Boh poslal svojich anjelov v podobe dobrosrdečného páru“. Manželia ponúkli pacientke, že jej kúpia dom, píše New York Post.

Caitlin Jensenová pred tragickou liečbou u chiropraktika
Zobraziť galériu (3)
Caitlin Jensenová pred tragickou liečbou u chiropraktika  (Zdroj: Facebook/Caitlin Jensen)

Nehnuteľnosť bolo potrebné urobiť bezbariérovou. Pri rekonštrukcii bolo veľa pomocných rúk. Darovali napríklad obklady do bezbariérovej sprchy, iní kamaráti zase tapety a farby na maľovanie.

Rodina teraz žije v zrekonštruovanom dome. Caitlin Jensenová poskytla miestnej spravodajskej stanici prehliadku miestnosti na svojom invalidnom vozíku. Pomocou hlasového počítača bojovníčka povedala: "Som šťastná, že žijem."

Viac o téme: InfarktOchrnutieChiropraktikPorážkaCaitlin Jensen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu