Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ruského politika, ktorý počúval Putinov prejav so špagetami na ušiach, čaká súd

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: reprofoto YouTube/ МИХАИЛ АБДАЛКИН )

MOSKVA - Ruského regionálneho politika, ktorý minulý týždeň počúval prejav prezidenta Vladimira Putina so špagetami na ušiach, čaká budúci týždeň súd pre diskreditáciu armády, píše agentúra Reuters. Vešať niekomu špagety na uši je ruským ekvivalentom idiómu vodiť niekoho za nos.

archívne VIDEO

Putin od začiatku o Ukrajine klamal, dokazujú to jeho výroky (Zdroj: Twitter/@Kira_Yarmysh)

Michail Abdalkin je členom regionálneho parlamentu za Samarskú oblasť za ruskú komunistickú stranu. So špagetami na ušiach počúval minulý utorok Putinov skoro dvojhodinový prejav, v ktorom šéf Kremľa okrem iného obvinil z rozpútania vojny na Ukrajine Západ, Rusko sa ju podľa neho snažilo zastaviť. Oznámil tiež, že Moskva pozastavuje svoju účasť na dohode obmedzujúcej počet jadrových hlavíc. Abdalkin vo štvrtok na sociálnych sieťach napísal, že súd v Novokujbyševsku sa bude jeho prípadom zaoberať 7. marca. Jeho strana ho už potrestala.

O sledovanie ho požiadal parlament

Rusko od začiatku svojej invázie na Ukrajinu zosilnilo prenasledovanie odporcov režimu alebo tejto vojny. Zaviedlo pokuty a potenciálne aj tresty odňatia slobody pre tých, ktorí vyjadrením nesúhlasu s takzvanou špeciálnou vojenskou operáciou podľa neho diskreditujú ruskú armádu. Abdalkin pri svojom videu, na ktorom sa pozerá na Putinov prejav, pripísal na sociálnej sieti VKontakte komentár, že ho o sledovanie požiadalo vedenie samarského parlamentu. "Plná podpora, úplne súhlasím, skvelý výkon," dodal. "Niečo také som za posledných 23 rokov nepočul," uviedol tiež. Tridsaťdva rokov je na vrchole ruského mocenského aparátu Vladimir Putin.

Viac o téme: PrejavRuskoVladimir PutinMichail Abdalkin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu