Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce zábery z USA: VIDEO len pre silné žalúdky! Muž zastrelil bezdomovca sediaceho na obrubníku

Deshawn Thomas mieri na bezdomovca. Zobraziť galériu (3)
Deshawn Thomas mieri na bezdomovca. (Zdroj: Twitter/@Edwin07011)

ST.LOUIS - V americkom meste St. Louis (Missouri) zastrelili bezdomovca pred očami okoloidúceho. Ten na scénu, ktorej svedkom sa stal, asi do konca života nezabudne. Nakrútil situáciu, od ktorej určite nečakal, aký priebeh bude mať.

Polícia tvrdí, že k vražde došlo v pondelok ráno okolo 10:00. Na videu, ktoré svedok zrejme nasnímal z chránenej pozície, je vidieť muža sediaceho na obrubníku. Za ním ďalší muž, páchateľ, manipuluje so zbraňou, zrejme sa ju snaží nabiť.

Video nie je vhodné pre deti a citlivé povahy

Vražda bezdomovca v USA (Zdroj: Twitter/@Edwin07011)

Bezdomovec medzitým ticho sedí na obrubníku. Páchateľ potom nabil zbraň, namieril ňou na svoju obeť a stlačil spúšť. Očitý svedok v panike odvráti kameru a zdesene zakričí: „Preboha, on k...a zastrelil toho človeka.“ Potom sa video preruší.

Polícia v St. Louis páchateľa, ktorý z miesta ušiel, neskôr zatkla v kníhkupectve. Identifikovali ho ako Deshawna Thomasa (23). Podľa prvotných informácií sa páchateľ a poškodený predtým pohádali na čerpacej stanici. Thomas (23) vraj bezdomovca, podľa polície 40-ročného muža, sledoval. V súčasnosti je už obvinený z vraždy. Nie je jasné, či už má záznam v registri trestov a v čase činu bol na slobode len na kaucii alebo v skúšobnej dobe.

Deshawn Thomas zavraždil bezdomovca.
Zobraziť galériu (3)
Deshawn Thomas zavraždil bezdomovca.  (Zdroj: St. Louis Police Department)

Incident vyvolal diskusie. Senátor Missouri Josh Hawley v utorok tweetoval video, v ktorom vyzval okresného prokurátora, aby odstúpil: „Kim Gardner musí ísť. Prenasledujte zločincov!"

Gardner bol pod tlakom už pred vraždou v St. Louis v inom prípade. Motorista obvinený z lúpeže (viacnásobné porušenie kaucie) začiatkom februára zrazil tínedžera, ktorý v dôsledku nehody prišiel o obe nohy.

St. Louis je jedným z amerických miest s najvyššou mierou vrážd, píše bild.de. V roku 2020 tam evidovali 263 vrážd, v roku 2021 ich bolo 200. Len za prvé dva mesiace nového roka ich bolo už 25.

Viac o téme: StreľbaVraždaUSAMissouriSt. Louis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu