Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšia nehoda Slováka v Rakúsku: Predbiehal v zákaze, výsledkom sú vážne zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BIBERWIER – Niekoľko ľudí sa zranilo, niektorí vážne, pri čelnej zrážke na ceste neďaleko rakúskeho Biberwieru v pondelok ráno. Nehoda sa stala okolo 11:20 v oblasti tunela Lermoos.

Miestny vodič (46), ktorý smeroval smerom na Innsbruck, narazil bezprostredne za tunelom s autom 24-ročného Slováka, ktorý aj napriek zákazu predbiehania a plnej čiare sa pustil do predbiehania. Došlo k čelnej zrážke. V dôsledku toho sa vozidlo 46-ročného muža niekoľkokrát prevrátilo, auto Slováka sa prevrátilo a zastavilo na okraji vozovky.

Hromadná dopravná nehoda v Námestove: Zrazilo sa šesť áut (Zdroj: Zregionu.sk)

Rakúšan utrpel pri zrážke bližšie nešpecifikované zranenia a po poskytnutí prvej pomoci bol vrtuľníkom rýchlej lekárskej pomoci RK2 prevezený do nemocnice v Reutte, kde bol hospitalizovaný. Zranenia utrpel aj 24-ročný Slovák a jeho dvaja spolujazdci (24 a 25 rokov). Vodiča a 25-ročného spolujazdca previezli sanitkou do nemocnice v Reutte a tam ich hospitalizovali. 24-ročný spolujazdec sa zranil ťažko – na kliniku v Innsbrucku ho previezol záchranný vrtuľník.

 

Frontalzusammenstoß auf der B179 in Bieberwier Gegen 11:19 Uhr des 20.02.2023 setzte ein 24-jähriger StA aus der...

Posted by zeitungsfoto.at on Monday, February 20, 2023

Cesta B179 bola na čas poskytnutia prvej pomoci a vyprostenia vozidiel úplne uzavretá v oboch smeroch asi 90 minút.

Hľadá sa limuzína a vodič

Ako polícia večer oznámila, pár minút po nehode došlo k nebezpečnej situácii osobného auta z Nemecka: okolo 11:25 prešla okolo miesta nehody limuzína s mníchovskou poznávacou značkou v smere do Nemecka. Takmer došlo ku kolízii s okolostojacimi. Vozidlo potom vošlo do tunela Lermoos na červenú.

Viac o téme: NehodaZákazPredbiehanieRakúskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu