Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veľké pátranie po Danielovi (12) sa skončilo: Je v poriadku a mimo ohrozenia života, hlási polícia ČR

Daniel Glembek (12) je nezvestný od včerajších večerných hodín. Zobraziť galériu (3)
Daniel Glembek (12) je nezvestný od včerajších večerných hodín. (Zdroj: Policie ČR)

PRAHA – Česká polícia pátra po chlapcovi (12), ktorý mal dobrovoľne opustiť domov a odísť s ďalším mužom vlakom zrejme do Prahy. Nezvestný chlapec môže byť ohrozený na živote, policajti preto žiadajú verejnosť o pomoc s jeho nájdením. Chlapca sa už medzitým podarilo českým policajtom nájsť.

Česká polícia vyhlásila pátranie po Danielovi Glembekovi (12). Chlapec mal v nedeľu 19. februára o po 20:00 opustiť domov v Černožiciach, okres Hradec Králové. Chlapec mal odísť vlakom s neznámym mužom smerom na Prahu. Zoznámiť sa mali cez sociálne siete. Policie ČR informovala o tomto prípade aj na Twitteri.

Hľadaný chlapec je vysoký je 150 až 165 centimetrov, má krátke hnedé vlasy. Naposledy mal na sebe čierne nohavice, zrejme tmavú mikinu a modro-bielu strakatú zimnú bundu. Na hlave mal tmavú zimnú čiapku so vzorom a na chrbte malý červený batôžtek.

Nezvestný od včerajších hodín 

Oznámenie o chlapcovom zmiznutí dostali policajti v nedeľu krátko po 20:00. Pravdepodobne sa pohybuje v spoločnosti so starším mužom v čiernom oblečení. "V popoludňajších hodinách mali spoločne obaja odísť vlakom zo Smiric pravdepodobne smerom na Prahu," uviedla policajný hovorca Šárka Pižlová. Chlapec môže byť podľa kriminalistov ohrozený na živote a zdraví. 

Nezvestný Daniel Glembek (12) bol naposledy videný s mužom v čiernom.
Zobraziť galériu (3)
Nezvestný Daniel Glembek (12) bol naposledy videný s mužom v čiernom.  (Zdroj: Policie ČR)

Polícia pátranie vyhlásila pomocou systému Dieťa v ohrození. Ide o národný koordinačný mechanizmus pátrania po nezvestných deťoch. Funguje ako systém včasného varovania v prípadoch, keď môže byť v ohrození život alebo zdravie nezvestného dieťaťa.

Koniec pátrania

Polícia ukončila pátranie po dvanásťročnom chlapcovi, ktorý v nedeľu dobrovoľne odišiel z domova v Černožiciach na Královéhradecku. Policajti chlapca našli, je v poriadku.

Viac o téme: PátranieNezvestnýČeská republikaKrimiPolicie ČRDaniel Gembek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu