Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V nákladnom vozidle našli 18 mŕtvych migrantov: Ukrytí boli pod nákladom dreva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOFIA - Bulharskí policajti našli v opustenom nákladnom vozidle 18 mŕtvych migrantov, oznámilo v piatok ministerstvo vnútra v Sofii. Tento balkánsky členský štát Európskej únie už dlhšie zápasí so zvýšeným počtom prípadov ilegálneho prekročenia hranice, pripomenula tlačová agentúra AFP.

"Podľa prvých informácií nákladné vozidlo ilegálne prevážalo približne 40 migrantov ukrytých pod nákladom dreva. Podľa toho, čo zatiaľ vieme, 18 z nich zomrelo," uviedlo ministerstvo v tlačovom vyhlásení. Podľa presvedčenia úradov ide o najtragickejší prípad týkajúci sa migrantov v Bulharsku. Migranti sa evidentne udusili. Políciu privolali miestni obyvatelia. Vozidlo sa nachádzalo blízko dediny Lokorsko, asi 16 kilometrov severovýchodne od bulharského hlavného mesta Sofia, napísala tlačová agentúra BTA s odvolaním sa na ministerstvo vnútra.

Všetky obete boli afganskí muži

Všetky obete boli mladí afganskí muži. Podľa Bulharského národného rozhlasu nákladné vozidlo prevážalo vyše 50 osôb ukrytých v tajnom priestore pod nákladom stavebného dreva. Časť ľudí, ktorí prežili, previezli do nemocnice na pozorovanie. Súkromná televízia bTV uviedla, že 14 hospitalizovaných je vo veľmi vážnom stave. Vodiči nákladného vozidla ušli. Bezpečnostné zložky podnikli kroky, aby zistili totožnosť týchto prevádzačov a aby ich chytili, dodalo ministerstvo vnútra.

Zadržali 4 osoby 

Štyroch ľudí zadržali v prípade migrantov, ktorých našli mŕtvych v opustenom nákladnom vozidle blízko bulharskej dediny Lokorsko, 16 kilometrov severne od metropoly Sofia. V piatok večer to novinárom povedal námestník generálneho prokurátora Borislav Sarafov. Zadržaní boli na 24 hodín. Informácie priniesla bulharská tlačová agentúra BTA. Ak sa dokáže účasť zadržaných na prípade, budú obvinení, uviedol Sarafov. Dodal, že v prípade ide o prevádzačskú činnosť.

Viac o téme: SmrťMigrantiNákladné vozidloBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu