Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vrtuľník Národnej gardy sa zrútil v Alabame: Zahynuli dvaja príslušníci

Vrtuľník americkej armády Black Hawk
Vrtuľník americkej armády Black Hawk (Zdroj: SITA/AP Photo/Dita Alangkara, File)

WASHINGTON - Dvaja ľudia v stredu zahynuli, keď sa vojenský vrtuľník Black Hawk zrútil naďaleko diaľnice v štáte Alabama na juhu USA a začal horieť. Oznámili to úrady, na ktoré sa odvolali tlačové agentúry AFP a AP.

Vrtuľník patril Národnej garde štátu Tennessee a bol práve na cvičnom lete, keď uprostred popoludnia okolo 15.00 h miestneho času havaroval blízko mesta Huntsville, uviedla Národná garda v oznámení. Národná garda je vojenský útvar štátu a tvorí časť rezervných zložiek Ozbrojených síl USA, s ktorými sa v prípade potreby zúčastňuje na federálnych misiách.

"Strata dvoch členov Národnej gardy štátu Tennessee nás hlboko zarmútila. V modlitbách sme s ich rodinami, prežívame s nimi túto obrovskú tragédiu," napísal v oznámení brigádny generál Warner Ross, šéf uvedenej Národnej gardy. Pri incidente neutrpeli zranenia žiadni ďalší príslušníci ani civilisti, dodal Ross. Vrtuľník Black Hawk sa zrútil pri diaľnici Alabama Highway 53. Havária spôsobila veľké zdržanie v doprave, ktoré má trvať aj vo štvrtok miestneho času. Z miesta nešťastia stúpal k oblohe hustý čierny dym.

Viac o téme: Vrtuľník USAAlabamaTennesseeBlack Hawk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu