Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Muž narazil autom do ľudí v New Yorku: Jedna osoba prišla o život, osem je zranených a medzi nimi je aj policajt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

NEW YORK — Jedna osoba prišla o život a osem utrpelo zranenia, keď do nich v pondelok v newyorskej štvrti Brooklyn narazilo sťahovacie auto. V utorok o tom informovala miestna polícia. Infomruje o tom správa z agentúry AFP.

Vodič sťahovacieho auta najprv narazil do niekoľkých ľudí, na čo ho polícia zastavila. S vozidlom však ušiel a počas policajnej naháňačky vrazil do ďalších osôb. Následne bol zadržaný.Hovorca newyorskej polície uviedol, že tri osoby, ktoré páchateľ zrazil, sa viezli na elektrických bicykloch alebo skútroch. Dodal, že bližšie informácie o nehode nemôže poskytnúť, keďže je predmetom vyšetrovania. Polícia však vodiča identifikovala ako približne 60-ročného muža zo štátu Nevada, o ktorom mali záznamy tamojšie úrady.

Jedným zo zranených bol policajt

Podľa miestnych médií bol jedným zo zrazených policajt. Mŕtvym má byť 44-ročný muž, ktorý v čase nehody išiel na elektrickom bicykli. Agentúra AFP pripomína, že incident sa odohral v ten istý deň, keď sa začalo súdne pojednávanie s mužom z Uzbekistanu, ktorý v roku 2017 prenajatým nákladným autom vrazil do ľudí na cyklistickom chodníku v štvrti Manhattan a osem osôb usmrtil. Vyhlásil vtedy, že konal v mene Islamského štátu. Polícia však uviedla, že v prípade pondelňajšej nehody nič nenasvedčuje tomu, že by súvisela s terorizmom.

Viac o téme: AutoMužúmrtieZraneníNew York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu