Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Mexiku zadržali predstaviteľa drogového kartelu, ktorý riadil výrobu fentanylu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Mexické bezpečnostné zložky zadržali popredného predstaviteľa drogového kartelu, ktorý údajne riadil výrobu a predaj omamnej látky fentanyl. Informovalo o tom v nedeľu mexické ministerstvo obrany, píše agentúra Reuters.

Podozrivý, o ktorom polícia hovorí len ako o Josém N., bol zadržaný vo štvrtok v mexickom štáte Sinaloa. Stalo sa tak niekoľko týždňov po návšteve amerického prezidenta Joea Bidena v Mexiku a následnom zatknutí jedného z vodcov vplyvného kartelu Sinaloa Ovídia Guzmána.

Podľa vyšetrovateľov zodpovedal za celú logistiku výroby a dodávok fentanylu

Zadržaný José N. podľa mexického rezortu obrany pracoval pre známeho mexického narkobaróna Maya Zambadu, ďalšieho z lídrov kartelu Sinaloa. Podľa vyšetrovateľov José N. zodpovedal za celú logistiku výroby a dodávok fentanylu, po požití ktorého už v susedných Spojených štátoch zomreli tisíce ľudí.

"Je potrebné poznamenať, že podozrivý je považovaný za hlavného výrobcu tabletiek fentanylu a metamfetamínu, no okrem toho vo veľkom množstve pašoval aj kokaín zo Strednej a Južnej Ameriky do USA," uviedlo vo vyhlásení mexické ministerstvo obrany. Fentanyl má 50-krát silnejší účinok ako heroín a do USA sa pašuje prevažne z Mexika. Americký Úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) vlani skonfiškovala viac ako 4500 kilogramov fentanylu, z ktorého by sa dalo vyrobiť viac ako 50,6 milióna fentanylových tabliet.

Viac o téme: KartelDrogyMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu