Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pri izraelskom zásahu na Západnom brehu zahynulo najmenej deväť Palestínčanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAMALLÁH - Pri zásahu izraelskej armády v utečeneckom tábore v meste Džanín na okupovanom Západnom brehu Jordánu zahynulo vo štvrtok najmenej deväť Palestínčanov vrátane staršej ženy. Desiatka ďalších ľudí utrpela zranenia. S odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva o tom informovala agentúra AFP

Izraelská armáda potvrdila, že v oblasti Džanínu zasahujú jej vojaci, ale neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti. Izraelské médiá informovali, že vojaci sa počas razie dostali pod paľbu, píše agentúra AP. Palestínska ministerka zdravotníctva Maj Kajlová v samostatnom vyhlásení uviedla, že záchranári sa snažia dostať k zraneným.

Zároveň obvinila izraelskú armádu, že na pediatrickom oddelení miestnej nemocnice použila slzotvorný plyn. Armáda to bezprostredne nekomentovala. Podľa údajov AFP bolo vlani v celom Izraeli a na palestínskych územiach zabitých najmenej 26 Izraelčanov a 200 Palestínčanov. Väčšina palestínskych obetí bola hlásená zo Západného brehu, tri dni trvajúci konflikt v Gaze si vyžiadal životy 49 Palestínčanov.

Viac o téme: ObeteIzraelská armádaPalestínčaniaZápadný breh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu