Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruskej tínedžerke hrozí väzenie za pravdivý príspevok na sociálnej sieti: Za TOTO si poštvala na seba úrady

Olesya Krivtsova pyká za to, že zverejnila status o Kerčskom moste.
Olesya Krivtsova pyká za to, že zverejnila status o Kerčskom moste. (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

MOSKVA - Ruska Olesya Krivtsova nesúhlasí s tým, čo ruské vojská robia na Ukrajine. Na Instagrame pravdivo informovala o tom, čo sa vo vojne deje. To ale podľa úradov robiť nemala!

Olesya má na krku obvinenia za story na Instagrame, kde informuje o výbuchu Kerčského mosta. Celý svet túto udalosť oslavoval, lebo sa vedelo, že Rusko cezeň posiela do Európy vojakov a vojenskú techniku. V Rusku však oslavy tohto typu nemajú miesto a môžu sa skončiť väzením.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 341 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Olesya Krivtsova (19) je teraz v domácom väzení a je pod neustálym dohľadom úradov. Na nohe má monitorovací náramok. Za údajnú diskreditáciu ruskej armády jej hrozia až tri roky väzenia. Ak jej skutok budú hodnotiť podľa článku o ospravedlňovaní terorizmu, hrozí jej dokonca až sedem rokov za mrežami. Keďže je považovaná za nebezpečnú pre spoločnosť, znemožnili jej používať telefón aj internet.

Ruské úrady ju dokonca zaradili na zoznam teroristov podobných, ako je napríklad Islamský štát. To všetko iba za jeden príspevok na Instagrame očistený od ruskej propagandy. Jej príbehu sa venuje stránka CNN aj iné zahraničné portály. 

 

VITAJTE V RUSKU: V KRAJINE, KDE VÄZNI IDÚ DO VOJNY A DETI DO VÄZENIA 🌁 19-ročnú Rusku obvinili tamojšie orgány z...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Tuesday, January 31, 2023

Prípadom sa zaoberá aj facebooková stránka slovenskej polície Hoaxy a podvody a kladie si otázku: "Kde sa teraz schovávajú všetci prisluhovači Ruska na Slovensku, ktorí vykrikujú, že tu máme gestapácku políciu? Je nepredstaviteľné, aby sa niečo také mohlo stať v demokratickej krajine. Ruská federácia ňou ale ani náhodou nie je." Stránka ďalej konštatuje, že už je aj mnoho Rusov, ktorí nesúhlasia s inváziou ich krajiny na Ukrajinu. 

Ako ďalej píše, odvážne ruské dievča si nechalo na nohu vytetovať nápis "Veľký brat ťa sleduje". Presne to teraz zažíva práve ona a milióny ďalších Rusov. Neustály dohľad nad "slobodným" životom, dodáva stránka Hoaxy a podvody.

Viac o téme: VäzenieStatusRuskoUkrajinaInstagramPolícia SROlesya KrivtsovaHoaxy a podvody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu