Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VOJNA na Ukrajine Deň tristodvadsiaty ôsmy (17. január 2023)

Vojna na Ukrajine Zobraziť galériu (3)
Vojna na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

KYJEV - Kremeľ vyhlásil, že tanky Challenger 2, ktoré Británia plánuje poslať ukrajinským silám, "zhoria ako ostatné" zbrane dodané Kyjevu západnými krajinami. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 327

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 327 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

22:00 V ruskej Štátnej Dume, blízko predných schodov, bola vyvesená „aktualizovaná“ mapa Ruska s anektovanými regiónmi Ukrajiny v rámci ich administratívnych hraníc.

21:50 Ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská oznámila v utorok na stretnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) vo švajčiarskom Davose, že čínskej delegácii odovzdá list s návrhmi prezidenta Volodymyra Zelenského na ukončenie vojny Ruska proti jeho krajine. Informuje o tom správa agentúry Reuters.

21:13 Kazachstan už na základe nového vízového režimu nebude ruským občanom povoľovať neobmedzený pobyt na svojom území. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra Reuters.

20:26 Holandsko zvažuje možnosť presunu systémov protivzdušnej obrany Patriot na Ukrajinu, informuje agentúra Bloomberg. Konečné rozhodnutie padne v blízkej budúcnosti, uviedla agentúra.

19:14 Prvé osobné stretnutie medzi vrchným veliteľom ukrajinských ozbrojených síl Valerijom Zalužnym a predsedom Zboru náčelníkov štábov Spojených štátov amerických Markom Milleym sa uskutočnilo v Poľsku.

18:17 Poľsko podporilo v utorok výzvu Nemecka na založenie medzinárodného tribunálu, ktorý by súdil vojnové zločiny Ruska na Ukrajine. Informuje o tom správa agentúry PAP.

17:20 Britský minister zahraničných vecí James Cleverly varoval v utorok ruského prezidenta Vladimira Putina, že Británia bude podporovať Ukrajinu, kým nezvíťazí. Moskvu predtým rozhnevalo rozhodnutie Londýna poslať Ukrajine tanky. Informuje o tom správa agentúry AFP.

16:45 Rusko musí prestať verbovať Srbov do bojov na Ukrajine, vyhlásil v pondelok srbský prezident Aleksandar Vučič. V utorok o tom informovala chorvátska tlačová agentúra HINA. V interview pre srbskú provládnu komerčnú televíziu Happy Vučič povedal, že "nie je férové" verbovať Srbov do Vagnerovej skupiny na Ukrajine. Dodal, že Srbsko je jediná krajina v Európe, ktorá na Rusko neuvalila sankcie. Vučič upozornil, že účasť vo Vagnerovej skupine je porušením srbských zákonov.

16:40 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok telefonoval s nemeckým kolegom Frankom-Walterom Steinmeierom o zlepšení obranyschopnosti Ukrajiny. Zelenskyj to uviedol v príspevku na platforme Telegram. Informujú o tom správy britského denníka The Guardian.

Viac o téme: InváziaRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu