Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Ukrajina si prevzala poslednú, ôsmu samohybnú kanónovú húfnicu Zuzana 2 slovenskej výroby

Ide o poslednú z húfnic, ktorú sa Slovensko zaviazalo dodať
Ide o poslednú z húfnic, ktorú sa Slovensko zaviazalo dodať (Zdroj: Facebook/ Jaroslav Naď - minister obrany SR, OĽANO)

BRATISLAVA - Ukrajina si prevzala ôsmu samohybnú kanónovú húfnicu Zuzana 2 slovenskej výroby. Ide o poslednú z húfnic, ktorú sa Slovensko zaviazalo dodať Ukrajine prostredníctvom štátnej akciovej spoločnosti Konštrukta-Defence na základe kontraktu na komerčný predaj. Ministerstvo obrany (MO) SR deklaruje, že presun každého kusu techniky sa realizoval po pripísaní platby na účet v správe rezortu. Informovala o tom hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Ukrajine sme k dnešnému dňu dodali celú batériu veľmi kvalitných delostreleckých systémov z produkcie nášho domáceho obranného priemyslu. Veríme, že ukrajinskí obrancovia zachránia s ich pomocou čo najviac životov a priblížia svoju vlasť k bezpodmienečnému víťazstvu nad nepriateľom, ktorý iba pokračuje v plienení, terorizovaní a zabíjaní, pretože na bojisku naďalej zlyháva," uviedol dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

 

✔️ÔSMA ZUZANA JE NA UKRAJINE Posledný zazmluvnený kus Zuzany je už bezpečne na Ukrajine. Samohybné kanónové húfnice sú...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Monday, January 16, 2023

Okrem plnenia zákazky na dodanie ôsmich húfnic Zuzana 2 v rámci kontraktu na komerčný predaj vyrobí Konštrukta-Defence pre Ukrajinu ďalších 16 Zuzán, ktoré budú spoločne financovať Dánsko, Nemecko a Nórsko.

Viac o téme: SlovenskoUkrajinaVojna na UkrajineJaroslav NaďHúfnica Zuzana 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu