Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentské voľby ČR: Hlas svojim kandidátom odovzdali aj predseda Senátu a predsedníčka Snemovne

(Zdroj: TASR/AP)

PRAHA - Volebné lístky s menami svojich prezidentských favoritov odovzdal v piatok už aj predseda Senátu Parlamentu Českej republiky Miloš Vystrčil a predsedníčka Poslaneckej snemovne Markéta Pekarová Adamová, ktorá volila na českom veľvyslanectve vo Viedni. TASR správu prevzala z portálov Novinky.cz a iDnes.cz.

Vystrčil na Twitteri zverejnil fotografiu z volebnej miestnosti a oznámil, že v prezidentských voľbách podporil Pavla Fischera. Volebná miestnosť sa otvorila aj na českom veľvyslanectve vo Viedni, kam prišla voliť Pekarová Adamová. V príspevku na sociálnej sieti napísala, že jednou z jej osobných priorít je "presadiť voľbu poštou, a to i v prípade, že by v snemovni mali sedieť celý týždeň". Chce tak ľuďom uľahčiť uplatnenie ich občianskeho práva voliť.

"Svrbela ma ruka, ale pán Bašta to nakoniec nebol," zažartovala na margo niekdajšieho disidenta a aktuálne prezidentského kandidáta pravicovo-populistickej strany Sloboda a priama demokracia (SPD). Neprezradila však, za koho v skutočnosti hlasovala. V tretej priamej voľbe prezidenta v histórii samostatnej Českej republiky kandidujú Andrej Babiš, Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Danuše Nerudová, Petr Pavel a Tomáš Zima. Voľby sa konajú počas dvoch dní, v piatok sa hlasuje od 14.00 do 22.00 h, v sobotu (14. 1.) budú volebné miestnosti otvorené od 8.00 do 14.00 h. Neoficiálne výsledky prvého kola by mali byť známe v sobotu podvečer.

Viac o téme: Prezidentské voľbyČeskoKandidáti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu