Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Putinov zdravotný stav opäť vyvoláva otázky: TOTO sa mu stalo počas novoročného prejavu

Novoročný prejav ruského prezidenta Vladimira Putina.
Novoročný prejav ruského prezidenta Vladimira Putina. (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo)

MOSKVA – Od ruskej invázie na Ukrajinu sa čoraz častejšie objavovali správy o zhoršenom zdraví prezidenta Vladimira Putina. Niektorí ruskí experti chceli dokonca ospravedlniť vojnu na Ukrajine, keď začali hovoriť o nahlodanom psychickom zdraví šéfa Kremľa. Posledné Putinove prejavy a stretnutia so štátnikmi zrejme ukazujú pravdivý obraz, že ruský prezident je na tom zle minimálne po zdravotnej stránke. Dôkazom by mohol byť aj jeho novoročný prejav.

archívne video

Ak Putin stratí vplyv na Európu, trh s plynom sa upokojí, tvrdí Heger (Zdroj: TASR/Michal Svítok, Barbora Vizváryová)

Zdravie prezidenta Vladimira Putina (70) je častokrát prirovnávané k jeho pokročilému veku. Na jednej strane to je pochopiteľné, i keď v očiach Rusov bol vždy neoblomný a silný vládca. Jeho vystúpenia na verejnosti v poslednej dobe však hovoria presný opak. Na stretnutí s ministrom obrany Šojgu sedel za stolom a vyzeral, že bojuje s bolesťou. Oboma rukami sa pridŕžal stola a niektorí lekári dokonca poznamenali, že jeho hlava je akoby napuchnutá. Túto teóriu vysvetľovali tým, že prezident berie kortikosteroidy, ktoré majú na telo pri dlhodobom užívaní podobný efekt. 

Vystrašil nielen obsahom prejavu

Po novoročnom prejave šéfa Kremľa sa môže opäť roztrhnúť vrece s teóriami o jeho zdraví. Ako informuje Daily Star, prezident Putin rečnil v blízkosti svojich kolegov, keď náhle dostal menší záchvat kašľa. Novoročný odkaz pre ruský ľud od silného prezidenta sa zmenil na prejav, kde sa zrejme opäť prejavilo jeho nestabilné zdravie. Vo videu, ktoré na Twitteri zverejnil novinár Francis Scarr je jasne počuť, ako ruský prezident stráca hlas a potrebuje si odkašľať. 

Pred ľuďmi oblečenými vo vojenských uniformách predniesol Putin nesúrodý prejav o ťažkom roku, ktorý Rusko zažilo, a o ťažkých rozhodnutiach, ktoré musel urobiť so svojimi spolupracovníkmi. Opäť prisľúbil víťazstvo Ruska nad "neonacistami", ktorých sa podľa Daily Star pokúsila vytvoriť ruská propaganda na Ukrajine. Okrem toho poznamenal, že Západ využíva všetky prostriedky na to, aby využil Ukrajinu ako nástroj na poškodenie ruskej suverenity.

"Západ klamal o mieri. Pripravoval sa na agresiu...a teraz cynicky využíva Ukrajinu a jej ľud na oslabenie a rozdelenie Ruska. Nikdy sme to nedovolili a budeme bojovať proti všetkým, ktorí by nám to chceli urobiť," vyjadril sa ruský prezident.

Viac o téme: PrejavKašeľZdravotný stavRuskoMoskvaVladimir PutinNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu