Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ohnivé peklo v Kambodži: Požiar v kasíne a hoteli si vyžiadal najmenej 19 obetí a desiatky zranených

Požiar v Kambodži si vyžiadal obete aj zranených. Zobraziť galériu (3)
Požiar v Kambodži si vyžiadal obete aj zranených. (Zdroj: SITA/Fresh News via AP)

PHNOM PÉNH - Počet obetí mohutného požiaru v kasíne a hoteli v Kambodži stúpol na 19 mŕtvych a 50 zranených. Ďalší ľudia sú ale stále nezvestní a bilancia obetí tak zrejme porastie, až sa hasiči a záchranári dostanú do zatiaľ neprístupných častí budov. Veľa zranených je navyše vo veľmi vážnom až kritickom stave, informovala agentúra AP s odvolaním sa na kambodžskú políciu.

Požiar, ktorý v podniku nazvanom Grand Diamond City vypukol po polnoci miestneho času, sa hasičom podarilo uhasiť až o druhej popoludní, teda po viac ako 12 hodinách. Jeho príčiny zatiaľ nie sú známe. Na mieste podľa úradov zasahovali posádky 11 hasičských vozidiel a 360 záchranárov, pomáhajú aj hasiči zo susedného Thajska.

Video nie je vhodné pre citlivé povahy a deti

Snímky zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú obrovský komplex zachvátený plameňmi. Na videách potom je vidieť, ako ľudia zrejme skáču z okien a striech viac ako desaťpodlažných budov potom, čo ich oheň uväznil vo vnútri.

Ohnivé peklo v Kambodži:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Fresh News/Photo via AP)

Podľa kambodžskej polície pracuje v Grand Diamond City približne 400 ľudí a podľa miestnych médií sa v čase vypuknutia požiaru v budove nachádzali cudzinci. Podľa thajskej televízie PBS zostalo v komplexe uväznených 50 Thajcov, personálu aj hostí.

"Požiar je mohutný a vypukol v kasíne, kam je pre naše vodné delá ťažké sa dostať. Preto trvalo jeho hasenie tak dlho," povedal agentúre AP jeden z hasičov.

Ohnivé peklo v Kambodži:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Fresh News via AP)

"Teraz sa snažíme dostať von z budovy mŕtve telá. Nemyslíme si, že vo vnútri niekto prežil, pretože je tam veľmi hustý dym. Aj záchranári musia mať zodpovedajúce vybavenie, inak by vo vnútri nemohli vôbec dýchať," dodal jeden z členov záchranného tímu.

V Poipete vyrástlo mnoho kasín. Za legálnym hazardom sa tam schádzajú thajskí zákazníci - kasína sú totiž v ich vlasti zakázané, podotkla AFP.

Viac o téme: PožiarHotelObeteZraneníKasínoKambodža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu