Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nehoda autobusu si vyžiadala štyri obete a desiatky zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MONTREAL - Štyria ľudia prišli o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia po nehode autobusu na západe Kanady. Tamojšie úrady v nedeľu uviedli, že príčinou nešťastia bola pravdepodobne poľadovica. Informovala agentúra AFP.

Nehoda sa stala v sobotu večer miestneho času v provincii Britská Kolumbia na diaľnici 97C neďaleko mesta Kelowna, zhruba 330 kilometrov východne od mesta Vancouver. Provinciu už niekoľko dní sužuje nepriaznivé zimné počasie. Polícia v nedeľu popoludní miestneho času potvrdila štyri obete a spresnila, že autobus sa prevrátil v dôsledku "extrémnej poľadovice", vyšetrovanie nehody však pokračuje. Osem osôb bolo v nedeľu stále hospitalizovaných, stav dvoch z nich bol kritický.

Premiér provinčnej vlády David Eby na Twitteri uviedol, že je "šokovaný a zarmútený správou o vážnej nehode autobusu". Diaľnicu spájajúcu mestá Merritt a Kelowna po nehode v oboch smeroch uzavreli. K nehode došlo v čase, keď vlna extrémneho zimného počasia zasiahla rozsiahle časti Severnej Ameriky, skomplikovala dopravu a spôsobila množstvo smrteľných nehôd počas jedného z najrušnejších cestovných období roka pred vianočnými a novoročnými sviatkami, pripomína AFP. V sobotu a nedeľu bolo počas celého dňa prerušené vlakové spojenie medzi Ottawou a Torontom v dôsledku popadaných stromov. Mohutná snehová víchrica spôsobila aj výpadky elektriny.

Viac o téme: NehodaAutobusKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu