Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MIMORIADNE V Rusku vybuchlo potrubie plynovodu Bratstvo, ktorý vedie na Ukrajinu

V Rusku vybuchol plynovod. Zobraziť galériu (2)
V Rusku vybuchol plynovod. (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Časť plynovodu Bratstvo v Rusku je uzavretá po tom, čo potrubie v Čuvašsku poškodil výbuch. Informuje o tom TASR na základe správy britskej televízie Sky News.

 K explózii došlo neďaleko obce Kalinino v Čuvašskej republike v európskej časti Ruska. Príčiny výbuchu nateraz nie sú známe. Katarská televízia al-Džazíra s odvolaním sa na úrady Čuvašskej republiky uvádza, že pri incidente nebol nikto zranený.

Naopak, iné správy hovoria o troch obetiach výbuchu. Informuje o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady a tlačovú agentúru TASS. Miestni predstavitelia prostredníctvom spravodajskej aplikácie Telegram uviedli, že tok plynu cez úsek plynovodu Urengoj-Pomary-Užhorod bol prerušený o 13:50 (1050 SEČ).

Úrady časť pretrhnutého plynovodu pri dedine Kalinino, zhruba 150 kilometrov západne od Kazane, uzavreli. Vzniknutý plameň podporený unikajúcim plynom sa podarilo hasičom uhasiť okolo 13.20 h SEČ, uviedlo čuvašské ministerstvo pre mimoriadne udalosti.

Plynovod Bratstvo vedie z Nového Urengoja na Sibíri do ukrajinského Užhorodu. Je to jeden z najdôležitejších ruských exportných plynovodov, čiastočne ho vlastní a prevádzkuje aj Ukrajina.

Zahynuli traja ľudia 

Traja ľudia zahynuli v utorok pri výbuchu plynovodu Bratstvo v západnej časti Rusku, v Čuvašskej republike. Oznámil to šéf miestnej regionálnej správy Oleg Nikolajev, informuje TASR podľa správy agentúry AFP a televízie Sky News. "Podľa predbežných údajov (na mieste) pracovali štyria ľudia. Nanešťastie traja z nich zahynuli, keď sa nečakane vznietil plyn... Prežila jedna osoba, šofér, ktorý je v šoku," uviedol Nikolajev pre ruskú štátnu televíziu.

Viac o téme: PotrubiePlynovodVýbuchRuskoBratstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu