Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRIESKUM Nerudová by v druhom kole prezidentských volieb porazila Babiša aj Pavla

Danuše Nerudová
Danuše Nerudová (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Ak by sa prezidentské voľby v Česku konali na začiatku decembra, v prvom kole by zvíťazil expremiér a predseda hnutia ANO Andrej Babiš. Na druhom mieste by skončila Danuše Nerudová, za ňou by nasledoval Petr Pavel. Dva z troch najnovších volebných modelov agentúry STEM pre televíziu CNN Prima NEWS uviedli ako víťazku druhého kola Nerudovú.

Babiš by v prvom kole voľby získal 30,1 percenta hlasov. Ekonómka a bývalá rektorka Mendelovej univerzity v Brne Danuše Nerudová by skončila na druhom mieste s 26,5 percenta hlasov. Bývalý náčelník Generálneho štábu Armády ČR a bývalý predseda vojenského výboru NATO Petr Pavel by od voličov dostal 23 percent, informoval v nedeľu spravodajský portál Novinky.cz.

 

Děkuji za rostoucí podporu i v případném druhém kole! 🙏🏻

Posted by Danuše Nerudová on Sunday, December 18, 2022

V druhom kole by Babiša porazili Nerudová aj Pavel. V prípade, že by sa Nerudová v boji o Hrad stretla s Pavlom, získala by 56 percent hlasov. S veľkým odstupom sa na štvrtej priečke umiestnil senátor Pavel Fischer so ziskom 6,2 percenta. Senátor Marek Hilšer by od voličov dostal 5,1 percenta, šéf odborárov Josef Středula 3,9 percenta. Nerozhodnutých je zatiaľ 34 percent voličov. Prieskum sa uskutočnil v období od 29. novembra do 9. decembra 2022. Zúčastnilo sa na ňom 2605 respondentov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu