Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kandidát na prezidenta Českej republiky Babiš: Neovláda učivo základnej školy, deťom bol na smiech!

(Zdroj: Twitter/Jiri Kubik)

PRAHA – Kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO) sa zúčastnil relácie K tabuli, ktorá bola odvysielaná na televíznej stanici Prima. Spolu s ďalšími kandidátmi sa postavil pred lavice detí v Základnej škole v Prahe 4 a mal odpovedať na otázky, ktoré mu deti kládli. Zostal však všetkým na smiech.

Na začiatku deťom dovolil, aby mu tykali a vysvetlil aj prečo chýbal na zasadnutí Snemovny. „Včera od 7 jsem pekl vánočku a byl z toho skandál,“ povedal deťom. Deti zaujímalo či vie odpovedať na otázky typu: koľko žalúdkov má krava, alebo ktoré planéty tvoria slnečnú sústavu.

Odpovede Babiša však prekvapili nielen verejnosť ale aj deti. Andrej Babiš rozpútal diskusiu aj na sociálnych sieťach. Medzi planéty slnečnej sústavy totižto zaradil aj Slnko alebo Mesiac a na odpoveď koľko žalúdkov má krava a načo ich používa odpovedal: "strašne moc, nevím, na trávení a výrobu mléka". Keď mu deti povedali, že Mesiac a Slnko tam nepatria, jeho odpoveď znela: „Aha, dobrý.“ Nevedel ani najznámejšie dielo Jaroslava Haška a z literárnych diel Karla Čapka poznal iba jedno, aj to musel zaloviť poriadne v pamäti. Na videu je zrejmé ako deti nevedeli udržať smiech.

Video sa začalo šíriť aj na sociálnych sieťach a reagovali naň aj niektorí politici, napríklad bývalý poslanec Jan Farský (STAN): „Tohle překonalo všechna moje očekávaní. Tak hlavně učit sa, učit se, učit se,“ žartoval.

Nedávno pritom vyšla informácia, že Babiš hovorcu nemá a ak vyhrá prezidentské voľby bude hovoriť sám za seba a plánuje spolupracovať s bývalými zamestnancami, ktorí sa mu osvedčili, keď bol premiérom.

Viac o téme: Kandidát na prezidentaBabišČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu