Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Požiar bytového domu vo Francúzsku zabil najmenej 10 ľudí, z toho 5 detí

Požiar vo Francúzsku Zobraziť galériu (4)
Požiar vo Francúzsku (Zdroj: Profimedia)

LYON - Desať ľudí, z toho päť detí, zomrelo pri požiari, ktorý prepukol dnes ráno v sedemposchodovom obytnom dome v meste Vaulx-en-velin neďaleko Lyonu, informovali miestne úrady. Bilancia je dočasná. Na mieste zasahuje asi 170 hasičov.Príčina požiaru nie je zatiaľ známa.

 Päť detí je medzi desiatimi ľuďmi usmrtenými v noci na piatok požiarom, ktorý vypukol v sedempodlažnom bytovom dome v okrajovej časti mesta Lyon na východe Francúzska. Informovala o tom miestna samospráva, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Príčina požiaru nebola bezprostredne jasná, uviedli úrady. Dodali, že plamene sa rozhoreli krátko po 03.00 h SEČ v obci Vaulx-en-Velin na okraji Lyonu. Zranenia utrpelo ďalších 14 ľudí, jeden z nich sa nachádza vo vážnom stave.V boji s požiarom, ktorý sa rozhorel na prízemí budovy a rozšíril sa smerom hore, utrpeli ľahké zranenia dvaja hasiči.Na miesto nešťastia v severnej časti Lyonu bolo vyslaných takmer 170 hasičov.

Bilancia je extrémne vážna

Plamene sa do ostatných podlaží rozšírili z prízemia. Príčinu požiaru by malo určiť vyšetrovanie, uviedol minister Darmanin, ktorý sa vydal na miesto. "Existuje niekoľko scenárov a bude začaté vyšetrovanie," povedal minister. Dodal, že ohľadom nešťastia je v kontakte s prezidentom Emmanuelom Macronom. "Je to šokujúce, bilancia je extrémne vážna," povedal Darmanin.

"Prebudili ma výkriky," povedal miestnemu denníku Le Progrès de Lyon obyvateľ štvrte Mohamed. "Chceli sme ľuďom pomôcť, ale dym bol príliš hustý. Videl som mŕtvu ženu. Je to dramatické, "povedal muž.

Požiar vo Francúzsku
Zobraziť galériu (4)
Požiar vo Francúzsku  (Zdroj: Profimedia)

Požiar podľa AFP prepukol vo štvrti Mas du Taureau, ktorá prechádza obnovou po tom, ako bola dlho považovaná za typickú problematickú predmestskú štvrť. Lyon začal na začiatku tisícročia program za 100 miliónov eur (vyše 2,4 miliardy korún), ktorého cieľom bola premena oblasti na ekologickú štvrť či rozvoj verejnej dopravy.

Viac o téme: PožiarObeteFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu