Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Amerike zabíjalo tornádo aj snežná búrka: Hlásia mŕtvych a vydali ďalšie výstrahy pred počasím!

(Zdroj: Twitter/Chris Granger)

LOUISIANA – Najmenej 3 ľudia zahynuli na juhovýchode Ameriky, v štáte Louisiana. Tornádo zasiahlo New Orleans okolo štvrtej hodiny popoludní v stredu. Rozsiahly búrkový systém prevracal autá a ničil domy.

Škody boli nahlásené ale ich presný rozsah budú vedieť až v nasledujúcich dňoch. Podľa starostky Gretny Belindy Constant bolo počasie údajne horšie ako hurikán Ida, informovala CNN. Jedna z obetí bola 56-ročná žena, ktorá zomrela po tom, čo tornádo zasiahlo jej dom. Ďalšou obeťou je chlapec a jeho matka, pričom chlapcovo telo našli asi 800 m od domu a matkine telo našli o ulicu vedľa.

Mohutný vietor prevracal autá a domy, mnohí z ľudí boli nútení ukryť sa v kúpeľni, vo vani a 45 000 domácností skončilo bez elektrickej energie.Guvernér Louisiany John Bel Edwards vyhlásil v reakcii na počasie výnimočný stav pre takmer 3 milióny ľudí na východe krajiny. Búrka sa totižto má presunúť cez na východ Spojených štátov a okrem silného vetru prinesie aj sneženie. Podľa Storm Prediction Center bolo v stredu v Louisiane a Mississippi hlásených celkovo 18 tornád. Na stredozápade USA boli zas cesty a školy uzavreté pre 1,2 metra napadaného snehu. Približne 3300 letov meškalo a viac ako 150 bolo zrušených.

Na mnohých územiach preto platia naďalej výstrahy pred silným vetrom a hustým snežením.

Viac o téme: SnehPočasieTornádoExtrémne počasieLouisiana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu