Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ženu pred zhorením zachránil POTKAN: Neuveriteľné, čo mal hlodavec dokázať! Panička nedá naňho dopustiť

Caroline a Malcom Davis so svojím potkanom. Zobraziť galériu (2)
Caroline a Malcom Davis so svojím potkanom. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - V anglickom Peterborough potkan zabránil požiaru, ktorý mohol starší pár pripraviť nielen o dom, ale aj o život. Onkologická pacientka Caroline Davis (61) fajčila doma v župane cigaretu, no pre silné lieky aj s horiacou cigaretou zdriemla.

Carolinin manžel Malcolm (64) spal na poschodí a nevšimol si, ako sa manželkin župan vznietil – domáci miláčik, potkan Ratty, však dlho neváhal. Podľa jeho paničky cigaretu odniesol. Ohorok bol neskôr nájdený o viac ako meter ďalej.

archívne video

Potkany terorizujú obyvateľov prešovského sídliska (Zdroj: Tip čitateľa )

Potom vraj škrabal pazúrmi Caroline po nohe, kým sa nezobudila. „Keby nebolo Rattyho, prišli by sme o domov, možno aj o život,“ povedala Caroline Davis pre The Sun.

Ženu pred zhorením zachránil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Asi pred 18 mesiacmi zachránila Britka život hlodavcovi. Rodinná mačka Paddy chytila potkana a priniesla ho domov. „Nemyslela som si, že prežije noc. Dávala som mu len vodu a jedlo, aby mal šťastný koniec, ale na moje prekvapenie stále silnel," povedala matka dvoch detí pre The Sun. Potkania slečna Ratty sa stala súčasťou rodiny. Davis je presvedčená, že jej teraz zachránila život z vďačnosti, keďže predtým ona zachránila jej. "Myslím si, že sa chcela odmeniť za to, že som ju zachránila," uviedla. Ratty rozmaznávajú odvtedy ešte viac a žije si ako v bavlnke. 

Viac o téme: PožiarOheňPotkanCigaretaZáchrancaCaroline a Malcom Davis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu