Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nečakaná tragédia: Na manželský pár zaútočil v Maroku duševne nevyrovnaný muž

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RABAT - Francúzska turistka zomrela na poranenia hlavy a jej manžela hospitalizovali po útoku "duševne nevyrovnaného" muža pri marockom hlavnom meste Rabat. V pondelok o tom informovali predstaviteľ nemocnice a marocké úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

"Žiaľ, žena narodená v roku 1940 zomrela. Do nemocnice ju priviezli už mŕtvu," povedala pre AFP Lajla Darfúfíová, lekárka z Nemocnice Mulaja Júsufa. "Veľmi nás mrzí, že sme ju nemohli zachrániť," dodala. Jej manžel, tiež osemdesiatnik, je v "stabilizovanom stave", uviedla lekárka. Na manželov zaútočil v pondelok "duševne nevyrovnaný človek", prípad sa stal v pobrežnom meste Mulaj Búsalhám neďaleko marockého hlavného mesta, oznámili úrady. Muž "bez zjavného dôvodu zaútočil kameňmi na dvoch turistov a spôsobil im zranenia rôznej závažnosti", uviedli úrady. Dodali, že miestni policajti muža zatkli a odviedli do väzby. Vyšetrovanie prípadu prebieha.

Páchateľ nie je trestne zodpovedný za svoj čin

K pondelkovému útoku došlo dva dni pred semifinálovým zápasom Maroka a jeho bývalej koloniálnej veľmoci Francúzska na majstrovstvách sveta vo futbale v Katare. Francúzi tvoria najväčší počet turistov navštevujúcich Maroko. V januári zabil útočník nožom 79-ročného francúzskeho turistu na trhu v juhomarockom meste Tíznít. Súd dospel k záveru, že páchateľ nie je trestne zodpovedný za svoj čin, pretože trpí "duševnými poruchami", a nariadil jeho umiestnenie na psychiatrickej klinike.

Viac o téme: ManželiaTuristkaútok MarokoFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu