Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dráma na ukrajinských veľvyslanectvách v Európe: Dostávajú "krvavé balíky" obsahujúce oči zvierat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Viacerým ukrajinským veľvyslanectvám v európskych krajinách doručili "krvavé balíky" obsahujúce oči zvierat. Oznámilo to v piatok ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí, informuje agentúra Reuters.

Balíky nasiaknuté tekutinou príznačnej farby a vône boli zaslané ukrajinským ambasádam v Holandsku, Chorvátsku, Maďarsku, Poľsku a Taliansku, ako aj generálnym konzulátom v Neapole a Krakove a tiež ukrajinskému konzulátu v Brne, informoval hovorca ukrajinského rezortu diplomacie Oleh Nikolenko.

 

Українські посольства та консульства продовжують отримувати погрози. Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині,...

Posted by Oleg Nikolenko on Friday, December 2, 2022

"Skúmame zmysel tohto odkazu," uviedol Nikolenko na Facebooku. Dodal, že ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba nariadil, aby sa na všetkých dotknutých ambasádach a konzulátoch posilnili bezpečnostné opatrenia.Takéto zásielky sa objavili po tom, ako bolo v ostatných dňoch dovedna šesť listových bômb zaslaných v Španielsku vsokopostaveným predstaviteľom a veľvyslanectvám Ukrajiny a USA. 

Listová bomba aj explodovala

V stredu takáto listová bomba explodovala na ukrajinskom veľvyslanectve v španielskej metropole Madrid. Ľahko pritom zranila pracovníka strážnej služby pred budovou veľvyslanectva. List bol určený ukrajinskému veľvyslancovi Serhijovi Pohoreľcevovi.

Okrem ukrajinskej ambasády doručili listové bomby v uplynulých dňoch aj na americké veľvyslanectvo v Madride, na španielske ministerstvo obrany, do zbrojárskej firmy v meste Zaragoza na severe Španielska a tiež na leteckú základňu Torrejón de Ardoz, kde sa nachádza sídlo Európskeho družicového strediska (EU SatCen) a odkiaľ sa odosielajú zbrane pre ukrajinskú armádu. Minulý týždeň dostal takúto zásielku aj španielsky premiér Pedro Sánchez.

Viac o téme: KrvEurópaUkrajinaOleh Nikolenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu