Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadná smrť ďalšieho ruského miliardára: Jeho vrtuľník sa zrútil za pekného počasia

Vyacheslav Taran zomrel pri záhadnej havárii vrtuľníka. Zobraziť galériu (4)
Vyacheslav Taran zomrel pri záhadnej havárii vrtuľníka. (Zdroj: profimedia.sk)

LAUSANNE - Viačeslav Taran (53) zomrel po tom, ako sa helikoptéra, ktorou cestoval, zrútila neďaleko letoviska Villefranche-sur-Mer po štarte zo Švajčiarska. Záhadne havarovali za dobrého počasia a po tom, čo ďalší cestujúci údajne na poslednú chvíľu let zrušil.

Ruský miliardár sa stal najnovším obchodníkom s kryptomenami, ktorý zomrel za záhadných okolností po tom, čo sa jeho helikoptéra zrútila za dobrého počasia neďaleko Monaka. 

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo (Zdroj: Twitter/Brian Obuya)

Podnikateľ Viačeslav Taran (†53) zomrel po páde helikoptéry pri letovisku Villefranche-sur-Mer po štarte zo švajčiarskeho Lausanne. Taran je  tretím podnikateľom v oblasti kryptomien, ktorý za posledných pár týždňov nečakane zomrel. 

Záhadná smrť ďalšieho ruského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tiantian Kullander (†30), zomrel „v spánku“ minulý týždeň, zatiaľ čo jeho kolega, krypto-milionár Nikolai Mushegian, 29,  sa utopil na pláži v Portoriku  po tom, čo tweetoval, že sa obával, že ho CIA a Mossad zabijú. 

Keďže k havárii, ktorá zabila Tarana, došlo za dobrého a jasného počasia a po tom, čo iný pasažier údajne zrušil na poslednú chvíľu, miliardárovu smrť teraz obklopuje záhada. píše Daily Mail

Záhadná smrť ďalšieho ruského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Taran, spoluzakladateľ obchodnej a investičnej platformy Libertex a Forex Club, letel z Lausanne so skúseným pilotom v jednomotorovom vrtuľníku H130, keď sa 25. novembra okolo 13:00 zrútil. Zahynul aj 35-ročný francúzsky pilot.

Zástupca štátneho zástupcu v Nice, ktorý navštívil miesto činu, uviedol, že nemožno vylúčiť zavinenie tretej strany. K Taranovi sa mal k letu pripojiť ďalší neznámy cestujúci, ale podľa miestnych médií na poslednú chvíľu svoj let zrušil. 

Taran, veľmi úspešný offshore špecialista, ktorý posledných desať rokov žil v Monaku, má tri deti s manželkou Olgou, zakladateľkou médií Hello Monaco.

Ukrajinská tlačová agentúra UNIAN tvrdila, bez uvedenia akéhokoľvek dôkazu, že Taran bol „miliardárskym obchodníkom s kryptomenami s pravdepodobnými väzbami na ruskú zahraničnú spravodajskú službu“. 

Tvrdilo, že bol napojený na zahraničnú špionážnu agentúru SVR a bol zodpovedný za „pranie ruských finančných prostriedkov prostredníctvom systému operácií s kryptomenami“.

Záhadná smrť ďalšieho ruského
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nehoda viedla k prejavom sústrasti rodine v Monaku. „S veľkým zármutkom Libertex Group potvrdzuje smrť svojho spoluzakladateľa a predsedu predstavenstva Viačeslava Tarana po havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo v piatok 25. novembra 2022 na ceste do Monaka,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti finančníka. "Predstavenstvo Libertex Group a zamestnanci spoločnosti vyjadrujú úprimnú sústrasť a sústrasť rodine Taranovcov."

"Taran bol „známy a vysoko rešpektovaný obchodník, ktorého každý, kto mal to šťastie, že ho poznal, opísal ako dobrosrdečného, ​​zdvorilého a pokorného,“ uviedla jeho spoločnosť.

Francúzske úrady a Airbus, výrobcovia H130, začali formálne vyšetrovanie havárie.

Viac o téme: úmrtieZáhadaHavária vrtuľníkaVyacheslav Taran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu