Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Útok na exekútorskom úrade: Muž (42) napadol nožom dvoch zamestnancov, jedna obeť zraneniam podľahla

V budove exekútorského úradu v Łukówe došlo k útoku s nožom.
V budove exekútorského úradu v Łukówe došlo k útoku s nožom. (Zdroj: Facebook/lukow.tv)

ŁUKÓW – V poľskom regióne Lublin došlo v piatok 18. novembra k útoku na jednom z exekútorských úradov. Útočníkom bol 42-ročný muž, ktorý napadol nožom dvoch zamestnancov. Agresivita bola u neho tak vysoká, že privolaní policajti museli použiť služobné zbrane. Pre jednu z obetí bolo už neskoro.

Poľskí policajti boli v piatok 18. novembra privolaní na exekútorský úrad v Łukówe pre vyčíňanie muža (42), ktorý zaútočil nožom na dvoch štátnych úradníkov. K útoku malo dôjsť okolo poludnia. Podľa lublinskej polície útočník dobodal nožom muža a ženu. Ako informuje poľský spravodajský portál Wiadomości, obidve osoby museli byť prevezené do nemocnice. 

Žena (44) bola na tom horšie. Privolaní záchranári ju museli na mieste oživovať. V nemocnici bohužiaľ na následky zranení podľahla. Jej asistenta hospitalizovali a podľa najnovších správ je mimo ohrozenia života. 

Zastavil ho až výstrel 

Muž s nožom ohrozil aj policajtov. Na zastavenie tohto šialenstva museli muži zákona použiť služobné zbrane. Neoficiálne správy rádia RMF FM hovoria, že útočník dostal guľku do oblasti brucha. Aj jeho napokon previezli do nemocnice a v súčasnej dobe je pod dohľadom lekárov. 

K tragickej situácii sa vyjadril aj minister spravodlivosti a generálny prokurátor Poľska Zbigniew Ziobro. "Vyjadrujem svoju najhlbšiu sústrasť rodine a príbuzným zavraždenej exekútorky v Łukówe. Chcel by som vás ubezpečiť, že prokuratúra vynaloží maximálne úsilie na prísne potrestanie vinníka tohto zločinu," vyjadril sa na sociálnej sieti Twitter. 

Agresivita pred útokom 

Podľa doteraz zistených správ útočník konal bezmyšlienkovito, pretože mal byť zadĺžený. RMF FM poskytlo ešte informáciu, že pred samotným útokom napľul exekútorke do tváre a jej asistenta fyzicky napadol. V súčasnosti už nebohá exekútorka zrejme plánovala vydať príkaz na exekúciu. Za vraždu a fyzické napadnutie hrozí útočníkovi doživotie.
 

Viac o téme: VraždaNapadnutieExekútorský úradPoľskoLublinKrimiŁuków
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu