Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Rusko v tom má jasno: Západ chce podľa Medvedeva vyprovokovať ďalšiu svetovú vojnu!

(Zdroj: SITA, Twitter/TpyxaNews)

MOSKVA – Podľa bývalého ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, je raketa, ktorá v utorok večer zasiahla územie Poľska iba "snahou Západu posunúť sa k ďalšej svetovej vojne", vyhlásil to dnes bývalý ruský prezident a terajší podpredseda ruskej bezpečnostnej rady.

Rovnaký názor vyjadril aj šéf stálej misie Ruska pri OSN Dmitrij Poljanskij, podľa ktorého ide o snahu vyprovokovať priamy stret medzi Ruskom a NATO."Ide o pokus vyprovokovať priamy vojenský stret medzi NATO a Ruskom so všetkými následkami pre svet", napísal Poljanskij na sociálnej sieti Telegram.

Poľský prezident Andrzej Duda predtým uviedol, že úrady zatiaľ s istotou nevedia, kto raketu odpálil. Strela v utorok zasiahla obec Przewodów, konkrétne poľnohospodársky závod asi šesť kilometrov od ukrajinskej hranice a zabila dve osoby. Traja nemenovaní americkí činitelia agentúre AP povedali, že podľa predbežných zistení zrejme vypálili raketu ukrajinskej ozbrojenej sily v snahe zastaviť prilietajúcu ruskú strelu.

Volodymyr Zelenskyj reaguje na správy, že ruské rakety zasiahli územie Poľska (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

„Nemáme nič nové, čo by sme mohli oznámiť, pretože čakáme na záver vyšetrovania. Po jeho skončení doplníme naše vyjadrenie. ...videli sme Bidenovo vyhlásenie,“ povedal minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba s odkazom na Bidenovo tvrdenie, že rakety podľa prvotných informácií neboli vypálené z územia Ruska.

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaMedvedevRaketa v Poľsku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu