Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ďalšia blamáž pre Teslu?! Pri nehode zomreli dvaja ľudia: VIDEO Auto sa správalo ako šialenec, tvrdí vodič

Automobil Tesla v plnej rýchlosti naráža do oproti idúceho vozidla. Zobraziť galériu (2)
Automobil Tesla v plnej rýchlosti naráža do oproti idúceho vozidla. (Zdroj: Daily Mail)

CHAOZHOU - Tesla patrila vo svojich začiatok k priekopníkom automobilového priemyslu. Na trh priniesla elektrické osobné vozidlo, ktoré je v čase globálneho otepľovania tou najlepšou formou dopravy. Toto všetko platí však len na papieri. K čomu je dobré vozidlo na elektrinu, keď sa nedá ovládať a spôsobí navyše smrteľnú nehodu?

Tragédia, ktorá sa odohrala v čínskom meste Chaozhou, mala za následok zrážku automobilu s piatimi ľuďmi. Pre dvoch to skončilo tragicky a traja museli byť prevezení do nemocnice. Ulicami mesta sa preháňala Tesla model Y, ktorá bola podľa jej vodiča (55) neovládateľná. Automobil z dielne výrobcu Elona Muska napokon zastavil až múr budovy. 

Automobilu nemali fungovať brzdy. Aspoň tak sa vyjadrovali rodinní príslušníci vodiča. Spoločnosť Tesla uviedla, že poskytne pomoc pri vyšetrovaní tohto prípadu a v súčasnej dobe už spolupracuje s bezpečnostnými zložkami krajiny. Ohľadom vyjadrenia o stave auta poprela, že by niečo nefungovalo. Nespoľahlivé brzdy označila za klamstvo. Podľa zistených údajov nebol brzdový pedál počas tejto nebezpečnej jazdy použitý ani raz.

Obrovská rýchlosť 

Bezpečnostné kamery zaznamenávajú niektoré pasáže z tejto tragédie. Na každom zábere je evidentné, že automobil pred prekážkou nebrzdí. Najprv sa snažil vodič auto odparkovať. Zrejme už v tom čase si uvedomil, že niečo nie je v poriadku. Auto však odmietlo zastaviť a tak musel pokračovať v jazde. Keď vybáčal opäť na cestu, nemohol dať prednosť vodičovi na skútri. Len tesne sa mu vyhol. Ďalší skúter už obiehal v obrovskej rýchlosti. Ulice boli relatívne prázdne, no zrážke sa už nevyhol cyklista idúci po protiľahlej strane cesty. Tesla išla v tom čase v protismere. 

Veľká nehoda sa stala na križovatke. Tesla doslova zrámovala oproti idúce vozidlo a úlomky zasiahli dvoch jazdcov na skútroch, ktorí išli po krajnici. Následne dostalo neovládateľné auto šmyk a skončilo v múre budovy. 

Brzdové svetlá

Incident sa odohral 5. novembra v meste Chaozhou, ktoré sa nachádza pozdĺž čínskeho pobrežia severovýchodne od Hongkongu. Jimu News uviedol, že o život prišiel jeden motocyklista a žiačka strednej školy. Polícia sa vyjadrila, že príčina tejto tragédie sa naďalej vyšetruje. Muž (55) mal mať problémy s brzdami, keď sa snažil zastaviť auto pred rodinným obchodom. Nezostávalo mu nič iné, ako sa vrátiť na vozovku, no od tej chvíle bolo vraj auto neovládateľné.

Vodič sa údajne ani nesnažil zabrzdiť, pretože brzdové svetlá podľa výrobcu nesvietili.
Zobraziť galériu (2)
Vodič sa údajne ani nesnažil zabrzdiť, pretože brzdové svetlá podľa výrobcu nesvietili.  (Zdroj: Daily Mail)

Tesla na svoju obranu prehlásila, že ani na jednom zo záberov nesvietili brzdové svetlá, ktoré sa zapnú vtedy, keď sa vyvinie tlak na pedál. Vo svojom vyhlásení pre agentúru Reuters spoločnosť uviedla, že súd nariadil čínskemu majiteľovi auta, aby sa verejne ospravedlnil po tom, ako svojimi vyhláseniami o problémoch s brzdami poškodil dobré meno firmy. 

Viac o téme: TragédiaSmrťČínaTeslaChaozhou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu