Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Brutálna vražda: Chlapec (†13) prežil pred smrťou peklo, súd poslal do väzenia dvoch Čechov

Mladíci umučili na smrť 13-ročné dieťa.
Mladíci umučili na smrť 13-ročné dieťa. (Zdroj: iDNES.tv/screenshot)

PRAHA - Za brutálnu vraždu trinásťročného chlapca v Děčíne poslal pražský vrchný súd osemnásťročného mladíka na 17 rokov do väzenia. Jeho o tri roky mladší spolupáchateľ dostal osemročný trest. Odvolací senát potvrdil verdikt prvoinštančného súdu, napísal server iDNES.cz. Obeť podľa neho trpela desiatky minút.

Vražda sa stala tento rok 25. februára v Děčíne, mladíci ju však plánovali už od začiatku mesiaca. Dvojica dieťa trýznila niekoľko desiatok minút, spôsobila mu mnohopočetné zranenia nožom, kliešťami, vlastnou silou a kameňmi. Svoje počínanie si mladíci natáčali. Do maloletého okrem iného ryli nožom a popísali ho satanistickými znakmi a nápismi. Dieťa zomrelo kvôli opuchu ťažko pomliaždeného mozgu.

archívne video

Alexandra, ktorý zaútočil na spolužiakov v škole v Novákoch, priviezli na Špecializovaný trestný súd: Prokuratúra žiada väzbu! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Motiváciou mladíkov bola podľa súdu nešťastná láska, nie je ale jasné, či si obeť bola vedomá, že je súčasťou milostného trojuholníka. "Vzhľadom k tomu, že poškodený úplne neopätoval lásku k obžalovanému, tak sa ho rozhodol zbaviť a mladistvý sa na tom podieľal, pretože tak odstránil konkurenta," uviedol v auguste sudca prvoinštančného súdu Martin Majchrák.

Oboch mladíkov niekoľko hodín po čine odviezla na políciu matka mladšieho z nich po tom, čo sa jej priznali so slovami, že „urobili niečo strašné“, napísal iDNES.cz. Odvolanie na vrchný súd podali podľa serveru tak štátna zástupkyňa, ktorá žiadala prísnejšie tresty, ako aj obhajoba požadujúca opak.

"Súd prvého stupňa postupoval vo svojom rozhodovaní veľmi starostlivo. Všetky odvolania preto boli zamietnuté ako nedôvodné," ocitoval server predsedníčke odvolacieho senátu Pavlu Augustinovú. Mladistvému ​​páchateľovi, ktorý mal v čase útoku 15 rokov, hrozil trest až 10 rokov. Staršiemu hrozilo 15 až 20 rokov vo väzení, prípadne trest výnimočný.

Súdy u oboch zohľadnili poľahčujúce okolnosti: doterajšiu bezúhonnosť, prejavenú ľútosť či priznanie viny.

Viac o téme: ČeskoMučenieVäzenieBrutálna vraždaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu