Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

HISTORICKÝ REKORD! V lotérii padol neuveriteľný jackpot dve miliardy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: nbc news)

KALIFORNIA - V utorok padol najväčšia suma v lotérii. Víťaz, ktorého identita zostáva neznáma, sa teraz môže rozhodnúť, či si vezme celú cenu ako 30-ročnú rentu, alebo sa rozhodne pre okamžitú paušálnu sumu vo výške približne 997,6 milióna dolárov.

Jackpot, najväčšia výhra v lotérii všetkých čias, bola získaná tiketom kúpeným v Kalifornii - po viac ako troch mesiacoch, kedy nikto nevyhral hlavnú cenu. Víťaznú lotériu si neznámy šťastlivec kúpil v Joe's Service Center v Altadene v Kalifornii. Majiteľ obchodu Joe Chahayed získa z výhry 1 milión dolárov za predaj rekordného 2,04 miliardy dolárov tiketu. Výhra sa zhodovala so všetkými šiestimi vyžrebovanými číslami v oneskorenom pondelkovom žrebovaní 7. novembra. 

Vyžrebované boli biele čísla 10, 33, 41, 47, 56 a červené číslo Powerball 10. Násobiteľ Power Play bol 2X. Jediný kto sa zatiaľ k výhre vyjadril je Joe Chahayed, ktorý vedie svoj obchod už 20 rokov. „Sme nadšení,“ povedal na tlačovej konferencii s California Lottery. „Podelím sa o to s rodinou, s mojimi deťmi, mojimi vnúčatami. Mám 11 vnúčat a podelím sa s nimi,“ reagoval. Lotéria tiež získala 156 miliónov dolárov pre verejné školy v Kalifornii. 

Kvôli technickému problému sa losovanie Powerball oneskorilo v pondelok večer a odohralo sa v utorok v štúdiu lotérie Florida v Tallahassee. Pokiaľ ide o príčinu oneskorenia, vinu uznali predstavitelia lotérie v Minnesote. Minnesotský systém overovania predaja spôsobil oneskorenie spracovania. "Oneskorenie bolo nevyhnutné, aby sa potvrdilo, že losovanie Powerball môže byť vykonané bezpečne a presne. Nikdy nebola ohrozená integrita procesu," sa uvádza vo vyhlásení Minnesota Lottery. Výhra prichádza pri 41. žrebovaní jackpotu. Konečný predaj tiketov posunul jackpot nad jeho skorší odhad na 2,04 miliardy dolárov v čase žrebovania, čo z neho urobilo najväčšiu výhru v lotérii na svete, akú kedy kto vyhral. 

Viac o téme: VýhraJackpotŽrebLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu