Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

FOTO obetí obrovskej tragédie počas osláv Halloweenu: Posledný hovor, oslava narodenín aj koniec mladého herca

Obete halloweenskej tragédie v Soule: Steven Blesi (†20), Lee Jihan (†24), Grace Rachedová (†23), Natnicha Makaewová (†27). V strede Choi Boseong (†24).
Obete halloweenskej tragédie v Soule: Steven Blesi (†20), Lee Jihan (†24), Grace Rachedová (†23), Natnicha Makaewová (†27). V strede Choi Boseong (†24). (Zdroj: Twitter/gabs, Instagram/lee_ji_han_fansclub/grace_rached, Facebook/Fakulta humanitných a sociálnych vied Mahasarakhamskej univerzity)

SOUL - V sobotu 29. októbra počas osláv sviatku Halloween, zasiahla Soul tragédia obrovských rozmerov. V úzkej uličke vo štvrti Itchewon vznikla tlačenica, pri ktorej zahynulo 156 ľudí. Medzi obeťami bolo aj 26 cudzincov. Tragédia postihla hlavne mladých ľudí do 20 rokov.

Keď sa po tragédii v Soule objavili mená prvých obetí, žiaľ a smútok sa ešte viac prehĺbili. V sobotu 29. októbra vyhaslo počas veľkej tlačenice vo štvrti Itchewon v úzkej uličke 156 životov. Boli to prevažne mladí ľudia, ktorí mali celý život pred sebou. Viac ako 100 nemalo ešte ani 20 rokov. Nešlo pritom len o domácich obyvateľov. Medzi mŕtvymi bolo identifikovaných aj 26 cudzincov, informuje BBC. Pre oslavy Halloweenu panoval v meste ošiaľ. Bola to prvá veľká verejná udalosť porovnateľná s dobou pred prepuknutím pandémie. 

Miestny herec

Úrady informovali, že medzi zosnulými sú študenti, učitelia aj príslušníci juhokórejských ozbrojených síl. Niektoré obete sa už podarilo identifikovať. Jednou z nich je herec Lee Jihan (†24). Do povedomia verejnosti sa dostal v čase účinkovania v súťaži "Produce 101". Neskôr pôsobil ako herec. Agentúra 935 Entertainment mu vzdala úctu so slovami, že bol vrúcny priateľ, ktorý každého vždy zdravil s úsmevom na tvári. 

Producentka zo Sydney 

Smúti bohužiaľ aj Austrália. Tamojšie úrady potvrdili smrť Grace Rachedovej (†23), producentky zo Sydney. Pre rodinu, priateľov aj kolegov z práce to bola veľká rana. "Grace vždy prinútila ostatných cítiť sa dôležito a jej láskavosť zanechala dojem na každom, koho kedy stretla. Starala sa o svoje dve sestry a bola veľkým vzorom pre ostatných," vyjadrila rodina Rachedová.

Jazykový pobyt

Učiteľka kórejského jazyka Natnicha Makaew (†27) vycestovala na jazykový pobyt z Thajska do Južnej Kórey. Thajské úrady sa snažia priviesť jej telo domov rodine, aby sa mohol uskutočniť pohreb. Jej rodina povedala, že Natnicha bolo dobré dievča, ktoré milovalo všetko o Kórei.

 

คณะมนุษยศาสตร์และสังคมศาสตร์ มหาวิทยาลัยมหาสารคาม ขอแสดงความเสียใจต่อการจากไปและร่วมไว้อาลัยกับครอบครัวของ นางสาวนัฐธิชา...

Posted by คณะมนุษยศาสตร์และสังคมศาสตร์ มหาวิทยาลัยมหาสารคาม on Sunday, October 30, 2022

Posledná správa 

Steven Blesi poslal svojmu synovi s rovnakým menom správu so slovami: "Viem, že si vonku. Dávaj si na seba pozor." Steven však netušil, že to bolo to posledné, čo mu kedy poslal. Jeho syn bol totiž tiež zabitý v tlačenici počas osláv Halloweenu. Keď sa na verejnosť dostávali prvé správy o tragédii, Steven vyhodil na Twitter oznam s tým, že aj jeho syn bol na oslavách a prosí každého o zdieľanie nových informácií. "Náš syn bol tiež v tej oblasti, kde sa vytvorila tlačenica. Odvtedy sme stále ešte o ňom nepočuli. Bezpečnostné zložky robia čo môžu…", znelo v príspevku. 

O niekoľko hodín neskôr potvrdil, že jeho syn zomrel. Steven Jr. mal len 20 rokov, podľa otca chcel študovať v zahraničí, preto sa začal učiť kórejčinu. Do Soulu sa vybral so skupinou priateľov. Všetci tam išli osláviť úspešné absolvovanie skúšok. 

Tragická oslava narodenín 

Ďalšou tragédiou bola smrť Choia Boseonga (†24), ktorý chcel v centre Soulu osláviť svoje narodeniny. O jeho zmiznutí informovala priateľka Gabriela po tom, ako sa v úzkej uličke našla len Choiova bunda a mobilný telefón.

Posledný hovor s priateľom 

V sobotu večer zomrel aj začínajúci módny návrhár Rhau (†21). Svojmu priateľovi Kimovi mal volať z uličky práve v čase, keď sa v dave začala tvoriť tlačenica. Údajne sa snažil zachrániť ženu vedľa seba, no po chvíli jej ochabla ruka. Potom Rhau náhle zavesil. Deň po incidente sa na sociálnych sieťach medzi nezvestnými objavila aj jeho fotografia. O niekoľko hodín Kimovi zavolali, že Rhau prišiel o život.

Viac o téme: TragédiaTlačenicaSoulHalloweenJužná KóreaItchewon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu