Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Filipínach vyčíňala silná tropická búrka: Počet obetí stúpol na 98

Zdevastované obydlia po búrke. Zobraziť galériu (3)
Zdevastované obydlia po búrke. (Zdroj: SITA/Philippine Coast Guard via AP)

MANILA - Na 98 sa zvýšil počet obetí tropickej búrky, ktorá v uplynulých dňoch zasiahla Filipíny. V pondelok to uviedla tamojšia agentúra pre zvládanie katastrof, informuje agentúra AFP.

Približne polovica obetí na životoch súvisí s piatkovými povodňami a zosuvmi pôdy, ktoré zničili dediny na juhofilipínskom ostrove Mindanao. Počet mŕtvych bude zrejme ešte stúpať, nakoľko nezvestných je stále 63 osôb. Šéf civilnej obrany autonómneho regiónu Bangsamoro na ostrove Mindanao priblížil, že z pátracích a záchranárskych akcií prešli zasahujúce tímy na vyhľadávanie tiel obetí, nakoľko sú šance na prežitie po dvoch dňoch takmer nulové.

Tropická búrka Nalgae, ktorá v sobotu zasiahla hlavný filipínsky ostrov Luzon, spôsobila na Filipínach početné prívalové povodne, zosuvy pôdy a veľké materiálne škody. V mnohých regiónoch došlo k výpadkom prúdu. Ide o druhý najsmrteľnejší cyklón, ktorý tento rok zasiahol Filipíny, kde v priemere ročne evidujú 20 tropických búrok. Podľa predpovedí meteorológov by mala búrka Nalgae na Filipínach ustať v priebehu pondelka.

Na Filipínach vyčíňala silná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Philippine Coast Guard via AP)

Na Filipínach vyčíňala silná
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Philippine Coast Guard via AP)

Viac o téme: ObeteBúrkaFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu