Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nemecká vláda zvažuje odchod z Twitteru: Rozhodla sa tak po tom, ako ho získal Elon Musk

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong, File)

BERLÍN - Nemecká vláda zvažuje svoju prítomnosť Twitteri po tom, ako túto sociálnu sieť kúpil miliardár Elon Musk. TASR správu prevzala z agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na piatkové vyjadrenia hovorcu vlády v Berlíne.

"Počas najbližších týždňov a mesiacov budeme pozorne sledovať možné zmeny na tejto platforme a následne prijmeme svoje závery," povedal hovorca Steffen Hebestreit. Twitter je podľa jeho slov obzvlášť dôležitý, pretože má vplyv na nemeckú verejnosť. Hebestreit v spojitosti s používateľskými účtami členov nemeckej vlády a nemeckých vládnych úradov povedal, že výsledkom môže byť aj prehodnotenie prítomnosti na tejto sociálnej sieti, píše na svojej webovej stránke denník Die Welt.

Zákony bude musieť dodržiavať aj pod Muskovým vedením

Hovorca však dodal, že v súvislosti so zmenou vlastníka sociálnej siete nejde o žiadne ohrozenie. Miliardár Elon Musk vo štvrtok dokončil nákup sociálnej siete Twitter za 44 miliárd dolárov a oznámil svoj úmysel znížiť množstvo obmedzení v spojitosti so zverejňovaním obsahu, pripomína Reuters. Európske regulačné úrady v minulosti opakovane upozornili, že Twitter bude musieť aj pod Muskovým vedením dodržiavať zákon o digitálnych službách (DSA). Ten môže spoločnostiam udeliť vysoké pokuty v prípade nedostatočnej kontroly nepovoleného obsahu, dodáva Reuters.

Viac o téme: OdchodTwitterElon MuskNemecká vláda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu