Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

India zabránila fotoreportérke z Kašmíru odcestovať do USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/focalmatter)

NAÍ DILLÍ - Indické imigračné úrady napriek platným vízam a letenke nedovolili odcestovať do Spojených štátov fotoreportérke z Kašmíru Sanne Iršad Mattúovej. V USA si má prebrať prestížnu novinársku Pulitzerovu cenu. Informuje o tom agentúra AP.

Mattúová mala v pondelok odletieť do New Yorku. Fotografka však v stredu uviedla, že na letisku v indickom hlavnom meste Naí Dillí ju imigračné úrady bezdôvodne zastavili. Cestovala s dvoma kolegami, ktorým príslušníci imigračného úradu nezabránili odcestovať. Jej úradník letenku vrátil a odmietol vysvetliť dôvod. Dodala, že na letisku ju imigračné úrady zastavili už druhýkrát. Indické úrady sa k udalosti bezprostredne nevyjadrili.

Získala Pullitzerovu cenu

Mattúová v roku 2022 získala Pulitzerovu cenu za reportážnu fotografiu spolu s ďalšími fotoreportérmi tlačovej agentúry Reuters, s ktorou spolupracuje. Od roku 2018 pôsobí ako fotoreportérka na voľnej nohe a zobrazuje život v indickej časti Kašmíru, kde povstalci bojujú za nezávislosť regiónu či spojenie so susedným Pakistanom.

Viac o téme: ZákazCestovanie USAIndiaKašmírFotoreportérka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu