Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Odkaz Putina pre Českú republiku? Terčom ruských rakiet sa stala aj predajňa ŠKODA

Ruský prezident Vladimir Putin a autosalón Škody na Záporoží zasiahnutý ruskou raketovou počas bombardovania Ukrajiny.
Ruský prezident Vladimir Putin a autosalón Škody na Záporoží zasiahnutý ruskou raketovou počas bombardovania Ukrajiny. (Zdroj: SITA/AP/Yuri Kochetkov, Twitter/Yevhen Perebyinis)

ZÁPOROŽIE – Rakety padali na územie Ukrajiny aj počas minulej noci. Útok pritom trvá od začiatku týždňa. Ruským cieľom však nemusí byť len Ukrajina. Kremeľ podnikol vypustenie rakiet ako odvetu za zničenie Kerčského mostu. Zdá sa však, že nepriamo pohrozil aj iným krajinám.

Bombardovanie Ukrajiny zo strany Ruskej federácie pokračovalo aj počas minulej noci. Jedným z mnohých cieľov sa stal aj autosalón legendárnej českej automobilovej značky Škoda. Poukázal na to vbývalý veľvyslanec v Českej republike a v súčasnosti námestník ukrajinského ministra zahraničia Jehven Perebyjnis na sociálnej sieti Twitter. 

Ruskí teroristi zasiahli v noci Záporožie ďalším raketovým útokom. Z dosiaľ neznámych dôvodov sa stal jedným z ich cieľov aj autosalón značky Škoda. Podľa portálu TN.cz zostala z budovy len časť kovovej konštrukcie. Automobilka prevádzkuje s obchodným partnerom Eurocar závod v ukrajinskom Solomonove. Po vypuknutí vojny sa tam výroba áut zastavila, znova sa rozbehla v polovici júna.

Kaliningrad ako Královec

Útok na predajňu českých vozidiel, ktorá už síce patrí pod obrovský koncern Volkswagen, ale naďalej symbolizuje Českú republiku, mohol byť aj zámerný. Len prednedávnom sa na internete objavili posmešné odkazy na Kaliningrad (Královec), ktoré pripojením k ČR odkazovalo na nezmyselné referendá vo východnej a severnej časti ukrajinského územia.

 

Ak ste to ešte nezachytili, Česko nedávno získalo nové územie s prístupom k moru. A až na základe referenda sa miestni...

Posted by Sebavedomé Slovensko on Wednesday, October 5, 2022

Kaliningrad nie je priamo pripojený k Ruskej federácii, no nachádza sa tam ruská základňa. V minulosti, ešte z čias vlády Přemysla Otakara II., patrilo toto územie českému kráľovstvu. Ukrajina bola tiež kedysi súčasťou Sovietskeho zväzu. 
 

Viac o téme: BombardovanieRaketyUkrajinaZáporožie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu