Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragédia na dovolenke: VIDEO Ženu (39) napadol žralok len pár metrov od pláže, jej dieťa to celé videlo

Kimon Bisognová s rodinou. Stala sa obeťou útoku od predátora z morských hlbín.
Kimon Bisognová s rodinou. Stala sa obeťou útoku od predátora z morských hlbín. (Zdroj: Twitter/Ndifuna Ukwazi, Getty Images)

BITOU – Na pobreží Južnej Afriky v meste Bitou sa odohrala tragédia. Všetky pláže v oblasti boli koncom minulého týždňa zatvorené pre útok žralok v Plettenberg Bay. Obeťou sa stala 39-ročná milujúca manželka a matka. Najhoršie na tom celom bolo, že manžel aj malá dcérka videli útok žraloka na vlastné oči.

Mala to byť nádherná rodinná dovolenka, no skončila sa tragicky. Kimon Bisognová (39), ktorú priatelia a známi prezývali Kiki, sa stala korisťou pre žraloka, ktorý v deň tragédie plával len niekoľko metrov od pobrežia Plettenberg Bay v meste Bitou, informuje Cape Town etc. 

Kimon pochádzala z Kapského mesta, kde žila spoločne s partnerom Diegom (40) a dcérou Lunou (5). Rodina sa rozhodla vycestovať na dovolenku do neďalekého rezortu. Nikto z nich netušil, že sú to ich posledné spoločné chvíle v živote. Keď boli spoločne na pláži, Kimon sa rozhodla, že si zapláva. Nebola ďaleko od brehu, no aj napriek tomu čelila o pár sekúnd veľkému nebezpečenstvu. Svedkovia, ktorí sa v tom čase nachádzali na pláži, informovali pre Daily Star, že zrazu sa voda okolo Kimon sfarbila do červena.  

Ihneď sa spustila záchranná akcia. Záchranárom sa podarilo Kimon nájsť do niekoľkých minút, no útok bol tak brutálny, že sa jej už nedalo nijako pomôcť. Mužom sa podarilo vytiahnuť z vody jej dokaličené telo, ktoré si neskôr prevzala polícia. Kimon čelila vo vode útoku od bieleho žraloka, jednému z najväčších predátorov podmorského sveta. 

Zasiahlo to celú komunitu

Kimon Bisognová bola súčasťou iniciatívy Obs Pasta Kitchen, ktorá po večeroch ponúka domáce cestoviny ľuďom bez domova. Prevádzkovala ich v reštaurácii Ferdinando's Pizza, ktorú vlastnila s manželom. Bola aj členkou organizácie, ktorá poskytovala prístrešie pre ľudí bez domova. Dokonca zvykla darovať oblečenie bezdomovcom.

Okrem toho poskytovala cvičenia tzv. "joga smiechu". Zahŕňovalo to dýchanie a smiech s cieľom uvoľniť stres a pestovať radosť. Keď sa tragická správa ojej smrti rozšírila, pred pizzériu začali ľudia nosiť kvety a sviečky, aby jej dali posledné zbohom. V celej komunite bola pre svoju povahu a humanitárnu pomoc veľmi obľúbená. 

 

I am trembling and shaking as I write about the news of your passing Kimon. 😭💔🌸 I have scrolled through your page and...

Posted by Claire Commins on Sunday, September 25, 2022

 

Viac o téme: TragédiaBiely žralokJužná Afrikaútok žralokaPlettenberg Bay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu