Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Mladý Rus nechcel vstúpiť do armády: Jeho čin mnohých posadí na stoličku, STRAŠNÁ bolesť

Ruský mladík poprosil kamaráta, aby mu zlomil nohu. Nechcel vstúpiť do armády a bojovať na Ukrajine.
Ruský mladík poprosil kamaráta, aby mu zlomil nohu. Nechcel vstúpiť do armády a bojovať na Ukrajine. (Zdroj: Twitter/Ukraine Report)

MOSKVA – Vyhlásenie Putinovej čiastočnej mobilizácie vedie mladých Rusov k zúfalým činom. Mnohí z nich by spravili všetko, len aby nedostali do ruky zbraň a nemuseli bojovať na Ukrajine. K drastickému činu sa odhodlal aj jeden mladík. Situácia v Rusku je alarmujúca.

V Rusku zavládli medzi mladými Rusmi strach a beznádej. Takto pred rokom boli mnohí z nich ešte len študentmi a rozmýšľali o svojej budúcnosti. Starší muži žili zase spokojne so svojimi rodinami. Ani v tých najdivokejších snoch nikto z nich nepomyslel na to, že všetko sa zmení. Prvý šok prišiel 24. februára, keď Vladimir Putin zavelil k rozsiahlemu frontálnemu útoku na Ukrajinu, ktorý nazval "špeciálnou vojenskou operáciou". V septembri druhýkrát zaskočil svojich krajanov, keď vyhlásil čiastočnú mobilizáciu. Navyše všetkým mužom od 18 do 35 rokov bolo zakázané opustiť krajinu.

Rusi, ktorí nechcú vstúpiť do armády, sa odhodlávajú k zúfalým činom. Podobne bol na tom aj jeden mladík, ktorý bol povolaný do armády. Keďže nechcel bojovať, poprosil svojho kamaráta, aby mu pomohol s niečím strašným, píše Daily Star. Mladík chcel mať radšej zlomenú nohu, ako dostať do ruky zbraň a zamieriť na front. 

Desivý pohľad

Na sociálnych sieťach sa objavilo dokonca aj video, ako mu jeho kamarát skočil zo schodov priamo na holennú kosť. Strašnú bolesť a dobrovoľné mučenie zo zlomeniny považoval za ľahšiu cestu. Toto je jeden z názorných príkladov toho, čo si mladí Rusi myslia o Putinovom pláne napadnúť Ukrajinu.

Podmienky ako vo väzení

Zúfalý čin ruského mladíka však nie je jediným. Ďalší Rus dúfal, že ho slabý zrak ušetrí od povolania do armády. Na sociálnych sieťach totiž kolujú videá, ako novým zmobilizovaným ruským jednotkám odopierajú jedlo a vodu. Mal to byť trest za to, že sa sťažovali na stiesnené podmienky.

Twitter účet Ukraine Reporter citoval vojaka, ktorý povedal: "Máme obmedzený prístup do kúpeľne. Tiež nám bolo odopreté jedlo a voda. Mobilizácia Ruska pre rastúci počet vojakov vyzerá ako masové väzenie."

 

 


 

Viac o téme: Zlomená nohaMobilizáciaRuskoMoskvaZúfalé činy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu