Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Búrka bičuje Japonsko: Muž spadol s autom do jazera a zahynul

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Kyodo News via AP)

TOKIO - Búrka Talas vyvolala v sobotu v častiach Japonska prudké lejaky, ktoré spôsobili zosuvy pôdy, zastavili vlaky a usmrtili muža, keď jeho auto spadlo do jazera. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Polícia spresnila, že muža, ktorý s autom spadol do jazera v prefektúre Šizuoka v strednom Japonsku, urýchlene previezli do nemocnice, ale zomrel. V ďalšej časti Šizuoky sa pod vplyvom prudkého lejaku zrútila cesta a prebiehajú tam záchranné práce. Japonské médiá informovali, že jedenému mužovi sa podarilo vyjsť k uviaznutého nákladného vozidla, ale ďalší muž je nezvestný. V Šizuoke pri inom incidente utrpeli zranenia traja ľudia, uviedol policajný hovorca prefektúry.

Ľudia ostali uviaznutí v aréne

V meste Hamamacu v spomínanej prefektúre Šizuoka sa rozvodnili rieky - videá zdieľané na sociálnych sieťach zachytávali autá brodiace sa zaplavenými mestskými ulicami. Zábery v spravodajských médiách zasa zachytávali podzemnú pasáž pre chodcov na železničnej stanici, zaplavenú kalnou vodou. Keďže vlaky dočasne prestali premávať, asi 1000 ľudí uviazlo v aréne v meste Šizuoka, kde sa v piatok večer konal koncert.

Táto búrka je najnovším živlom, ktorý bičuje Japonsko. Predtým krajinu postihli tajfúny, ktoré si v posledných týždňoch vyžiadali niekoľko mŕtvych a škody na majetku. Talas smeroval k Tokiu a rozsiahlu oblasť okolo hlavného mesta sužoval hustými lejakmi. Úrady vydali varovania pred zosuvmi pôdy, ku ktorým môže dôjsť po trase búrky.

Viac o téme: Zosuvy pôdyJaponskoBúrka TalasUsmrtenie muža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu